Home Grup Interreligiós del Raval

Grup Interreligiós del Raval

Loading

Grup Interreligiós del Raval

 

 

 

El grup Interreligiós del Raval va néixer el 2001, a rel dels tancaments d’immigrants a les esglésies de Barcelona, acte reivindicatiu que es dugué a terme amb la finalitat de demanar a les autoritats la regularització dels “sense papers”.

 

Persones de diferents religions, que havien estat convivint juntes en moments difícils, es van unir per a donar gràcies al “Déu de tots els homes i dones” per la riquesa del temps compartit i per tot el que es va aconseguir amb aquella reivindicació social a favor dels més pobres a nivell social.

L’objectiu del grup interreligiós que va néixer fou l’aconseguir una convivència oberta, diversa i enriquidora al barri del Raval, a partir d’unes relacions harmonioses entre les diferents religions allà presents. El grup està format per membres del Centre Islàmic Paquistanés Camí de la Pau, la comunitat filipina Tuluyán-San Benito, l’Església Evangèlica Barcelona-Centre, l’Associació Socio-Cultural Ibn Batuta, la Comunitat parroquial del Carme, la Fundació Benallar, la Comunitat Presbiterial de Ghana y el Consell Islàmic de Catalunya.

Les activitats que es duen a terme són dues: la plegària interreligiosa que aplega als qui hi assisteixen entorn un valor, un ensenyament religiós comú, i la festa intercultural que mostra les expressions culturals i festives d’alguns països presents al barri del Raval.

Seu:Parròquia del Carme Bisbe Laguarda, s/n

08001-BARCELONA

Josep Mª Rierola: com.carme@escolapia.cat

Ana Royo: anaroyo6@yahoo.es