Home Parlament de les Religions

Parlament de les Religions

Els Parlaments de les Religions són espais que conviden a totes les persones de fe, esperit i bona voluntat a trobar-se des de l’àmplia i rica diversitat de les tradicions religioses i espirituals del món. Són dies que conviden a l’escolta i a l’acolliment des d’un cor i una ment oberts, a dialogar per la comprensió mútua, a reflexionar sobre els problemes candents amb què el món s’ha d’enfrontar i a comprometre’s a descobrir nous camins per a la pau.

Els qui hi participen cerquen la necessitat, conveniència i  urgència del diàleg interreligiós com a eina d’entesa i pacificació en el món d’avui.

Aquest diàleg interreligiós pot tenir, almenys, un triple sentit:

  1. En un món on la diversitat religiosa creix i es fa cada vegada més visible, sorgeix la necessitat d’explorar vies de comunicació entre les diverses tradicions religioses. Només des de la comunicació i la confiança es pot materialitzar la comprensió, el respecte i l’harmonia entre les comunitats religioses, tant a nivell local com a escala global.
  2. En un món que desitja i busca la pau, la justícia i la sostenibilitat, les religions poden aportar molt enriquiment en termes d’inspiració de respostes creatives i de mobilització de voluntats. Les tradicions religioses comparteixen uns valors de gran valua que cal necessàriament reforçar i posar en pràctica a través del diàleg i la cooperació.
  3. En un món sovint presidit per la desorientació i fins i tot per la tristesa, el diàleg interreligiós permet, de manera indirecta però ineluctable, aprofundir en les arrels espirituals de cadascú, en la pròpia tradició i en el propi procés personal. Al mateix temps, aporta els beneficis innegables del coneixement d’altres tradicions religioses.

La celebració dels parlaments no pretenen la creació d’una religió única, la qual cosa suposaria la dissolució del diàleg mateix. Des del respecte a priori de totes les identitats religioses, i sense cap voluntat proselitista, el diàleg dels Parlaments té com a eixos centrals l’escolta receptiva i el testimoni honest, una trobada en la profunditat i la riquesa de la vida religiosa de la humanitat.

CatalanEnglishSpanish