Home Xarxa Catalana d’Entitats

Xarxa Catalana d’Entitats

La Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós, creada per l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, aplega les iniciatives de divuit entitats i grups interreligiosos estables de l’àrea territorial de llengua catalana que, a banda d’haver-hi grups a diverses ciutats del Principat, València, Alacant, i Mallorca també n’hi ha al Roselló i Andorra.

Agrupa iniciatives que reuneixen persones de, com a mínim, dues confessions religioses diferents i que tenen com a objectiu principal la pràctica i la difusió del diàleg entre les diverses confessions religioses. Valora decididament altres iniciatives de diàleg interreligiós promogudes individualment per alguna de les diferents tradicions religioses o espirituals, per entitats cíviques o per administracions públiques.

Convoca dues reunions plenàries anuals (una per semestre) dels representants de tots els grups o entitats membres, dues reunions de la Comissió Permanent i un Parlament Català de les Religions cada dos anys.

Des dels seus inicis, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós n’ha assumit, per consens, la coordinació, servei des d’on impulsa i promou la constitució i consolidació de nous grups o plataformes interreligioses que afavoreixin la comunicació, l’intercanvi d’informació, de bones pràctiques i d’ofertes de formació per al diàleg interreligiós.

La Xarxa està connectada, a nivell internacional, amb la “Xarxa de Ciutats Associades al Consell del Parlament de les Religions del Món”. Les activitats i bones pràctiques de la Xarxa són presentades i divulgades a través dels mitjans de comunicació generals i específics, especialment a través de la revista de diàleg interreligiós Dialogal, la web d’AUDIR (www.audir.org) i les altres webs de les entitats de la Xarxa

Grups de la Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós:

 1. Associació Amics de la UNESCO Lleida
 2. Amities Interreligieuses du Roussillon
 3. Centre Ecumènic de Catalunya
 4. Centre d’Estudi de les Tradicions Religioses
 5. Grup d´Andorra
 6. Càtedra de les tres religiones – Universitat de València
 7. Diàleg Interreligiós Monàstic (DIM)
 8. CREA Universitat de Barcelona
 9. La Xarxa i el grup de diàleg interreligiós de Manresa
 10. Associació de Diàleg Interreligiós de Sabadell
 11. Grup de diàleg de Tarragona
 12. Associació Colomenca de Sta. Coloma de Gramanet
 13. Mesa interreligiosa de Alicante
 14. Vivarium Gerisena
 15. Grup de diàleg de Vic
 16. Fòrum de diàleg de l’Hospitalet de Llobregat
 17. Grup de diàleg interreligiós de Mallorca

Grups observadors a la Xarxa

 1. Badalona. Carmel Ecumènic
 2. Terrassa. Grup de Diàleg Interreligiós

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

CatalanEnglishSpanish