Home Alicante. Mesa Interreligiosa

Alicante. Mesa Interreligiosa

La Taula Interreligiosa d’Alacant (MIA) és una associació civil de diàleg interreligiós iniciada al 2001.

Va néixer a partir de l’interès que mostraren d’algunes persones i grups de diàleg interreligiós, provinents de cultures i sensibilitats espirituals diferents, que cercaven avançar en el coneixement i respecte mutu, dins d’un context de diversitat i de treball conjunt a favor de la pau, la justícia i l’harmonia amb tota la creació, i des d’un desig d’establir Lligams per a un ferm compromís amb la construcció d’un món millor.

L’Àmbit de la MIA és de caràcter provincial.

Els seus membres pertanyen a les tradicions religioses Brahma Kumaris, Bahá’ís, Cristianes Catòlica, Ortodoxa i Evangèlica, Hinduista Vaisnava, Islam, Judaïsme i Tradició Zen.

Els projectes i activitats que aquesta entitat duu a terme són:

  • A nivell social ha promogut la iniciativa escolar sobre la Carta de la Terra i el recolzament econòmic a associacions i ONG.
  • A nivell espiritual organitza trobades de pregària per la pau, ofereix jornades i tallers on és dóna a conèixer la MIA i les tradicions religioses i espirituals que la formen, i participa, sempre que s’escau, en diversos esdeveniments organitzats per Altres comunitats i tradicions religioses.
  • A nivell formatiu participa en debats interns sobre l’actualitat, promou processos de reflexió com cicles de conferències i taules rodones, i organitza seminaris amb la col·laboració d’altres ONG (temes de l’àmbit educatiu i sobre l’educació en valors) .

Seu: c/Dr. Isidoro de Sevilla, s/n, 03009 – Alicante

Tel 965 128 284   secretaria@mia.org.es  www.mia.org.es

Paco Buigues: pacobuiguestro@yahoo.es

CatalanEnglishSpanish