Home V Premi Cassià Just-Generalitat de Catalunya

V Premi Cassià Just-Generalitat de Catalunya

El jurat va aprovar concedir el V Memorial Cassià Just a l’AUDIR. El veredicte va destacar la coordinació i promoció d’entitats locals de diàleg interreligiós; la dimensió inclusiva, en associar persones de totes les creences i el paper de les dones en el diàleg interreligiós. L’acte de lliurament es va celebrar al Palau de la Generalitat el dijous 8 d’octubre del 2015.

Va formar part del jurat la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs; el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell; el president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba; la directora de l’Observatori Blanquerna de comunicació, Religió i Cultura, Míriam Díez Bosch i el president de la Comunitat Jueva Progressista Bet Shalom, Jai Anguita.

El jurat va seleccionar, d’entre una dotzena de propostes rebudes, les candidatures a favor de l’AUDIR que havien presentat simultàniament el Centre Ecumènic de Catalunya i el P. Xavier Melloni. En aquest veredicte, s’han valorat especialment tres punts: la coordinació i promoció d’entitats locals a través de la Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós; la dimensió inclusiva, en associar persones de totes les creences i conviccions i en promoure el coneixement i el respecte mutus; i el paper de les dones en el diàleg interreligiós, tant en la reflexió com en la composició de la junta directiva i l’activitat del grup de dones.

Premi Cassià Just

El guardó és un reconeixement a les persones, les entitats o les institucions en favor de la construcció d’un espai comú de respecte a la llibertat religiosa, de foment del diàleg i de la relació entre les diferents confessions religioses, així com de difusió de la diversitat religiosa present a Catalunya.

Aquest Memorial, que es convoca des del 2010, pren el nom de l’exabat de Montserrat Cassià Maria Just, un referent indiscutible en humanisme, acolliment, solidaritat en favor de les persones més necessitades i considerat un dels precursors en la modernització de l’Església catalana.

Programe de l’acte.