Home Exposicions

Exposicions

AUDIR disposa de 4 exposicions interreligioses itinerants

Es tracta d´un treball de divulgació per donar a conèixer el món de les religions.

  • “Mirades en Diàleg”.  És una exposició itinerant per diferents pobla­cions catalanes, fruit del diàleg constant entre les comunitats re­ligioses i un equip de treball de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós. La mostra combina, en un mateix espai, un material que pretén donar a conèixer la diversitat religiosa de Catalunya i el diàleg interreligiós per tal de transmetre un missatge harmònic i unitari, Les religions que configuren l’exposició són el cristianisme, l’ islam, el budisme, el sikhisme, el judaisme, la fe bahà’í, l’ hinduisme i també s’hi fa present el punt de vista humanista.
  • «Llocs de culte». L’exposició es comprèn de 9 plafons de lones enrotllables. Aquesta exposició s’ha fet per aproximar i donar a conèixer aquests espais de culte d’una forma més dinàmica; amb aquest motiu l’exposició ha estat pensada per ser presentada a escoles ja que els temples són representacions pictòriques de gran qualitat. Els temples o llocs de culte que estan representats en aquets 9 plafons són: Monestir Cristià, Església Catòlica, Església o Temple Evangèlic, Església Ortodoxa, Sinagoga, Mesquita, Temple Hindú, Temple o Monestir Budista i Gurdwara o Temple Sikh.
  • «Religions del món – Pau mundial – Ètica Universal». L’exposició “Religions del món – Pau mundial – Ètica Universal” concebuda per la Fundació Ètica Universal amb la finalitat de fer més proper el món complex de les religions, convida el visitant a familiaritzar-se amb les creences i conviccions i a entendre el seu missatge ètic i la seva rellevància en la nostra societat actual. En concebre aquesta exposició, els autors han volgut dissenyar una eina de sensibilització adreçada al públic en general. El marc temàtic de l’exposició és la idea de l’ètica global, és a dir, la recerca de valors i principis comuns en les religions.
  • «Déu en la Mirada». L’exposició comprèn 44 fotografies emmarcades, i altres sense, amb més de 80 fotografies. El conjunt proposa un viatge a través de la diversitat de l’experiència religiosa i espiritual, tot fent un èmfasi especial en el paper i les vivències de les dones. La mostra explora temes tan diversos com les noves religions al Japó, la vida de musulmans i jueus a Jerusalem, les dones sacerdotesses anglicanes, la diversitat a l’interior del judaisme i el cristianisme, la situació de les vídues a la ciutat índia de Vrindavan, la tradició de la «santería» a Cuba o el dia a dia d’una nena deessa al Nepal. L’autora de les fotografies, Anna Boyé, és una reconeguda fotoperiodista, especialitzada en reportatge social i d’investigació i molt vinculada a La Vanguardia. En els darrers anys, a més, ha explorat gràficament el món de les religions.

Per veure informació detallada de les quatre exposicions i dades de contacte per demanar-la: secretaria@audir.org