Home Programes i Innovació

Programes i Innovació

La diversitat religiosa i cultural està present de manera creixent a la nostra societat, cada cop més plural i pluralista. Aquesta diversitat és un dret i una realitat que cal descobrir i aprendre d’una manera que permeti una lectura positiva i alhora realista, capaç de conèixer i interpretar críticament la diversitat des d’una perspectiva respectuosa amb l’alteritat, els drets humans i la cultura de la pau i del diàleg.

Cada dia és més necessari i just desenvolupar eines que serveixin a la ciutadania per a un millor reconeixement i una adequada sensibilització envers la diversitat cultural, religiosa i conviccional.

L’AUDIR vol presentar-vos el que fem  ja fa anys: una campanya per a la cultura religiosa generalitzada, campanya que es manté oberta. Creiem que per evitar l’analfabetisme cultural i religiós, és imprescindible una formació bàsica del fet religiós i conviccional que consideri la religió com quelcom cultural valuós, expressió del patrimoni humà, ètic i espiritual comú.

L’ interès respon, bàsicament, d’una banda, a la curiositat i motivació per conèixer i descobrir diverses maneres de viure i de veure la vida que tot i ser properes, tenen conviccions i creences distintes, de manera que sigui possible superar aquells prejudicis i estereotips que dificultin una convivència millor.

D’altra banda, l’interès rau també a la possibilitat d’enriquir-se amb el patrimoni cultural, humà i ètic dels altres sense perdre la pròpia identitat.

Aquests programes d’innovació que presentem volen combinar aprenentatge de la diversitat religiosa i conviccional, d’una banda, amb la sensibilització i la solidaritat a la societat.

Per a més informació poseu-vos en contacte amb nosaltres.