Home Formació

Formació

AUDIR ofereix una formació contínua a través de cursos, xerrades, seminaris, mòduls formatius a demanda (ad hoc). Tenim com a objectiu prioritari la formació. No es tracta només de sensibilitzar l’opinió pública, que també, sinó, sobretot oferir eines per al coneixement, la gestió i la transformació d’una societat plural, democràtica i inspirada en els drets humans on la diversitat religiosa i cultural és una riquesa.

La formació que oferim va adreçada a professionals de la salut, de l’educació, del treball social, dels cossos de seguretat, de l’àmbit de la justícia, tant de l’àmbit privat com de les administracions públiques i del món de l’empresa i del treball.

Oferim cursos monogràfics o integrats en un marc més ample, sobre diversitat religiosa, diàleg interreligiós, mediació interreligiosa de conflictes i prevenció de la radicalització religiosa o conviccional. La nostra voluntat és conjuminar, relacionar, fer concordar, la reflexió teòrica internacional i la millor praxis local i internacional en una coherència que faci possible que, el qui vol aprendre pugui accedir a eines i a procediments que li permetin l’accés regular i fluid a un coneixement dinàmic i creatiu així com tecnològicament actualitzat.

Tenim experiència acreditada, sigui a través de l’elaboració de cursos sencers o participant com a educadors, en cursos organitzats per universitats, centres culturals i/o d’estudis o administracions a Catalunya, a l’Estat –sobretot a Madrid- i internacionalment (Bòsnia, Alemanya, etc.). En tant que elaboradors i productors de materials educatius en els diferents àmbits temàtics que són objecte de les formacions, acostumem a oferir-los i utilitzar-los d’una manera pedagògica per a les nostres formacions, completant-los amb materials provinents dels millors experts internacionalment acreditats.

La majoria de la nostra oferta formativa s’adapta a les necessitats i demandes dels interessats, sempre que es respectin els àmbits i l’orientació plural, multirreligiosa i interreligiosa inspirada en els valors de la cultura del diàleg i de la pau, del respecte a la llibertat de pensament, consciència i religió, així com de la tolerància que promouen les Nacions Unides i, particularment, la UNESCO.

L’AUDIR dissenya i organitza activitats de coneixement de les tradicions religioses amb presència al nostre país i de formació en diàleg interreligiós: xerrades, taules rodones, cursos, jornades, etc. Sovint aquestes activitats sorgeixen en resposta a demandes precises de col·lectius o entitats interessades: comunitats o entitats religioses (esglésies, sinagogues, mesquites, moviments eclesials…), entitats laiques (associacions culturals, organitzacions sindicals, associacions de pares, ONG…), centres d’ensenyament (centres universitaris, instituts d’ensenyament secundari, programes de formació permanent…), organismes o centres públics (ajuntaments, centres cívics, biblioteques…), etc.

Alguns exemples de cursos fets que s’oferten:
  • Mediació interreligiosa
  • Diversitat religiosa i cohesió social
  • Diversitat religiosa i salut
  • Diversitat religiosa i música
  • Diversitat religiosa i empresa
  • Diversitat religiosa i diàleg interreligiós
  • Prevenció de radicalització
  • Generació i desactivació d’estereotips i prejudicis
  • El diàleg interreligiós: naturalesa, present i futur
  • Diàleg interreligiós com a mediació
  • Textos sagrats i mediació interreligiosa
  • Llibertat religiosa i diversitat
  • La diversitat religiosa i els transplantaments

Dades de contacte:  secretaria@audir.org | tel. 934576980 | mòb. 629141284

Formadors/es

Francesc Torradeflot, Doctor en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya, llicenciat en història de les religions per la Universitat Catòlica de Lovaina, llicenciat en filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser copresident de programa del IV Parlament de les Religions del Món celebrat dins del Fòrum de les Cultures. És professor i investigador del Centre d’Estudis de les Tradicions Religioses (CETR). Actualment és director de l’AUDIR. Ha estat durant 15 anys cap del Departament de Diversitat i Diàleg Interreligiós d’Unescocat – Centre UNESCO de Catalunya. Ha estat assessor dels programes de gestió de la diversitat religiosa en una desena de municipis catalans. És coordinador de la Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós, que convoca el Parlament Català de les Religions, i de la Xarxa Internacional sobre Mediació i Religions en Zones Urbanes. Ha publicat diversos llibres i nombrosos articles sobre diàleg interreligiós, diversitat religiosa, teologia de les religions i drets humans i diversitat religiosa. Imparteix regularment cursos de diversitat religiosa i diàleg en centres d’estudis especialitzats i en universitats.

Elisabeth Lheure, va estudiar Dret Públic a la Universitat Paris V i Orléans (França) i un postgrau en Sciences-Politiques a Paris (preparation Cadre d’Orient). Col·labora des de 1999 amb l’AUDIR, en diferents projectes relacionats amb el diàleg interreligiòs (IV Parlament de les Religions del Món 2004 a Barcelona; ha coordinat el Grup Inicial d’AUDIR i del grup de diàleg de dones de Badalona; programa “Diàleg Ciutadà entre Creences i Conviccions” a Badalona; ha coordinat diferents grups de diàleg en diversos centres penitenciaris de Catalunya; etc.; ha tingut cura de la gestió de les exposicions sobre la diversitat religiosa i del cicle “rutes espirituals”; ha estat responsable de l´edició catalana i castellana del calendari interreligiós  i de publicacions de la Caixa sobre diversitat religiosa i salut. Ha representat AUDIR a la IRU (Iniciatives de les Religions Unides) com a secretària del Comitè Executiu de l’IRU-Europa i membre del Consell Global de la IRU Internacional en representació d’AUDIR. Elisabeth-Attar Lheure també ha estat coordinadora de l’Assemblea Espiritual Bahá’í de Barcelona.

Jose Manuel Bobadilla, sociòleg especialitzat en l’àmbit de la Cultura per la UAB; màster en diàleg interreligiós, ecumènic i cultural per ‘ISCREB; màster en filosofia aplicada a la ciència i la tècnica per la UAB. Investigador en epistemologia axiològica al CETR. Responsable de diferents projectes a AUDIR com: la diversitat interreligiosa i intercultural als Centres Penitenciaris de Catalunya, projecte S’AVIS, el calendari interreligiós i coordinador del Grup de Diàleg Interreligiós de Nou Barris.

Arnau Oliveres Künzi, escriu sobre espiritualitat, sufisme i islam al blog sufi.cat. És membre de la tariqa sufí Qadiriyya Boutchichiyya i secretari de l’Associació Adalil, Cultura i Espiritualitat. Autor dels llibres Contra el supremacisme i el fonamentalisme. Una via interna de transformació social i Una medicina viva. Perspectivas en torno a la medicina china. És acupuntor i terapeuta en medicina xinesa format a l’ESMTC de Barcelona i a l’Escola de Medicina Clàssica Xinesa amb pràcticum a Beijing amb el Dr. Bai Xinghua. Com a músic ha format part de grups com Cheb Balowski o El quartet del pis de dalt. De tant en tant escriu contes i els penja a Contes Subtils. És coordinador de les formacions d’AUDIR així com dels Grups de Diàleg de Catalunya Sud.

Clara Fons, llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialitzada en Sociologia de la Religió. Directora de la revista Dialogal. Membre d’AUDIR i del grup de recerca ISOR-Investigacions en Sociologia de la Religió. Fundadora de Lalè. Ha format part de l’equip de treball de diversos projectes monogràfics, sobretot centrats en la diversitat religiosa catalana. La confecció i divulgació del Mapa Religiós de Catalunya, finançat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, ha estat una de les seves principals dedicacions en el marc de la recerca. Interessada en l’educació i la divulgació de la temàtica religiosa i conviccional, ha publicat múltiples materials, articles i llibres, i ha dirigit també documents audiovisuals sobre la matèria.

Sergio Arevalo, llicenciat en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Diàleg Interreligiós, Ecumènic i Cultural per la Universitat Ramon Llull i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Coordina AUDIR Jove i La Nit de les Religions a Barcelona. Ha publicat diversos articles en la revista Dialogal.

Altres formadors/es

Col·laboren amb nosaltres puntualment professors externs membres de l’AUDIR o vinculats amb l’Associació com ara Cristina Monteys, Quim Cervera, Lola López entre d’altres. En determinades ocasions col·laborem amb la Direcció General d’Afers Religiosos i convidem als seus tècnics qualificats (Joan Gómez, Agustí Iglesias i Anna Massallè) als nostres cursos.