Home Forum L’Hospitalet de Llobregat

Forum L’Hospitalet de Llobregat

El Fòrum l’Hospitalet treballa per la convivència a la nostra ciutat, en l’àmbit de la diversitat de conviccions i tradicions religioses.

Ens trobem gent que de les tradicions catòlica, evangèlica, musulmana, jueva, Brahma Kumaris… i altres que expressen aquestes conviccions de forma no religiosa, de forma individual o col·lectiva.

Volem fer visible la diversitat a la ciutat en aquest àmbit,  tot i posant l’accent en aquelles conviccions que ens comprometen amb els veïns i veïnes i en la defensa dels valors del pluralisme, la tolerància, la solidaritat i la pau.

En el nostre horitzó hi ha una ciutat en la que les diferències entre opcions de consciencia, pensament o religió no constitueixen motiu de desigualtat ni discriminació, tampoc d’enfrontament, ans esdevenen un enriquiment i una aportació positiva a la construcció d’un mon més just i solidari.

Objectius

  • Promoure la trobada i la confiança entre les diferents conviccions, confessions religioses i espirituals així com la defensa dels valors del pluralisme, la tolerància i la pau.
  • Fer palesa la diversitat de la ciutat en aquest àmbit, i contribuir al coneixement, a la recerca i al debat sobre el paper de les diferents creences i conviccions en la construcció de la ciutat.
  • Posar en relleu aquelles conviccions que esdevenen font de llibertat.

Ho fem participant a festes de les diferents tradicions, compartint alguna festa comuna, com les que fem entorn el Ramadà i el Nadal, afavorint el coneixement mutu en moments com la setmana de l’Harmonia; posant en comú la vivència respectiva de diferents aspectes, com la pregària, l’acollida; aportant la nostra experiència en activitats ciutadanes, com la Setmana de la solidaritat o la Festa de la diversitat; i tot allò que signifiqui fer camins de confiança a la nostra ciutat.

Seu: A la seu del Centre d’Estudis de l’Hospitalet – Av. Josep Tarradellas i Joan, 44 (Espai Molí) | 08901 L’Hospitalet de Llobregat

Tel 657241293

www.forumlhospitalet.cat

Josep Maria Pujol i Boira: josepmaria1952@gmail.com