Home Associació de Diàleg Interreligiós de Mallorca

Associació de Diàleg Interreligiós de Mallorca

Informació sobre el Parlament Català de les Religions celebrat a Palma de Mallorca el 2019   Cliqueu 

El grup de diàleg interreligiós de Mallorca va ser constituït com associació l’any 2009 encara que els inicis de la seva activitat es remunten a l’any 1995. Està inscrita al registre d’entitats jurídiques del Govern Balear i està adherida a la Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós.

Aquest grup està format per representants de les diferents religions, espiritualitats i filosofies, d’entre elles: Budisme, Comunitat Jueva, Església Catòlica, Església Ortodoxa, Islam, Fe Baha’i, Brahma Kumaris, i fins i tot una visió filosòfica no adherida a cap branca esmentada.

La finalitat d’aquest grup és transmetre a la societat mallorquina que les diferents tradicions espirituals tenen una finalitat ètica comuna que afavoreix l’enteniment i la cohesió social, per tant, defensa que aquest vessant espiritual de l’individu s’ha de potenciar i aflorar. Tenim la intenció de promoure l’harmonia i la cooperació entre nosaltres per fomentar la pau i la sana convivència en aquests moments tan especials de diversitat religiosa i cultural.

Per això, el grup desenvolupa tasques internes en les quals es comparteixen experiències espirituals amb la finalitat de conèixer l’altre i per una altra banda es dóna a conèixer mitjançant activitats externes educatives a escoles, taules redones, comunicats de premsa, oracions col·lectives, etc. així com l’estreta participació amb altres associacions i entitats de diàleg, sigui en l’àmbit nacional o internacional.

D’entre els esdeveniments més destacats als quals ha participat el grup de diàleg es troben:

  • Participació en el curs de tractaments pal·liatius de l’Hospital Universitari Son Espases l’any 2013.
  • Conferència a la UIB sobre les religions com a camí pel benestar social l’any 2016.
  • Jornades educatives a les escoles el «dia de la pau».
  • Pregaria per la pau amb l’ocasió dels atemptats de Paris l’any 2015.