Home Associació de Diàleg Interreligiós de Mallorca

Associació de Diàleg Interreligiós de Mallorca

El grup de diàleg interreligiós de Mallorca va ser constituït com associació l’any 2009 encara que els inicis de la seva activitat es remunten a l’any 1995. Està inscrita al registre d’entitats jurídiques del Govern Balear i està adherida a la Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós.

Aquest grup està format per representants de les diferents religions, espiritualitats i filosofies, d’entre elles: Budisme, Comunitat Jueva, Església Catòlica, Església Ortodoxa, Islam, Fe Baha’i, Brahma Kumaris, i fins i tot una visió filosòfica no adherida a cap branca esmentada.

La finalitat d’aquest grup és transmetre a la societat mallorquina que les diferents tradicions espirituals tenen una finalitat ètica comuna que afavoreix l’enteniment i la cohesió social, per tant, defensa que aquest vessant espiritual de l’individu s’ha de potenciar i aflorar. Tenim la intenció de promoure l’harmonia i la cooperació entre nosaltres per fomentar la pau i la sana convivència en aquests moments tan especials de diversitat religiosa i cultural.

Per això, el grup desenvolupa tasques internes en les quals es comparteixen experiències espirituals amb la finalitat de conèixer l’altre i per una altra banda es dóna a conèixer mitjançant activitats externes educatives a escoles, taules redones, comunicats de premsa, oracions col·lectives, etc. així com l’estreta participació amb altres associacions i entitats de diàleg, sigui en l’àmbit nacional o internacional.

D’entre els esdeveniments més destacats als quals ha participat el grup de diàleg es troben:

  • Participació en el curs de tractaments pal·liatius de l’Hospital Universitari Son Espases l’any 2013.
  • Conferència a la UIB sobre les religions com a camí pel benestar social l’any 2016.
  • Jornades educatives a les escoles el «dia de la pau».
  • Pregaria per la pau amb l’ocasió dels atemptats de Paris l’any 2015.
CatalanEnglishSpanish