Home Vivarium Gerisena

Vivarium Gerisena

Vivarium Gerisena (en llatí, Garriguella) és un grup fundat l´any 1999 en aquest poble alt empordanès. Actualment té una vintena de membres provinents de les contrades gironines amb diferentes sensibilitats espirituals i formacions disciplinars (bàsicament acadèmiques).

La dinàmica de les trobades és mensual  i s´estructura en una doble dimensió:  –  el silenci  =  previ a la paraula   (meditació per permetre que del silenci sorgeixi la Paraula mitjançant una pràctica de mitja hora en un espai sagrat, actualment una capella).  – estudi  =  després del silenci (emergeix la paraula per aprofundir en el misteri de la vida  a partir de l´experiència personal i el rigor acadèmic dels textos de les tradicions religioses)

*El mestratge de l´esperit del Vivarium sorgeix d´en Raimon Pànikkar, el qual ens exhorta  al diàleg dialogal  i no pas al diàleg dialèctic per realitzar una autèntica trobada amb l´altre.

* La història del grup està marcada per tres etapes interconnectades:

– 1ª etapa: els primers anys han estar dirigits per la Paraula (no podem conèixer les altres tradicions si no aprofundim en llurs textos fundacionals i en els assaigs d´especialistes en la matèria religiosa).

– 2ª etapa : es va obrir al món cap a l´Acció  mitjançant Jornades-Trobades anuals (cinc en total) de diàleg interreligiós i intercultural celebrades a Garriguella i, posteriorment, a Cadaqués.  Un exemple molt significatiu fou la del 2013 dedicada a la religió musulmana. L´any 2015 vam organitzar el VI Parlament Català de les Religions a Girona Girona.

– 3ª etapa: el Silenci  va prendre el relleu a l´Acció, coincidint amb el nou emplaçament del grup a Cadaqués (2009);  s´ha obert un espai a la capella fonda de l´església de Sta.Maria, on tothom pot trobar, en un indret sagrat, un moment per a la meditació, la contemplació i la pregària.

. Organitzem el propi grup, i aprofitant un cap de setmana que realitzem la sessió mensual, un recès-retir  de meditació per afavorir millor el sorgiment de la Paraula des del Silenci.

VI Parlament Català de les Religions-Girona

Jaume Angelats:  eugeni@colon.net

Xavier Serra: xserranarciso@gmail.com

Joan Cabero:  jcabero@xtec.cat

Seu : c/ Dr. Callís, 15

Rectoria de Cadaqués (Girona)   972 530 106

https://www.vivariumgerisena.cat/ca/