Home Amities Interreligieuses du Roussillon

Amities Interreligieuses du Roussillon

Els membres que formem part d’ Amities Interreligieuses du Roussillon som gent de bona voluntat, membres de diferents confessions religioses (budistes, cristians, jueus, musulmans …) i fins i tot no creients. Ens trobem a partir dels valors que hem desenvolupat en una carta (veure web www.air66.fr)

Iniciat per l’Ajuntament de Perpinyà, el diàleg interreligiós va ser ampliat i estructurat per la creació de l’Associació Amitié Inter-Religious Roussillon l’any 2007. Des d’aleshores també ens acompanya en algunes accions fortes el Consell General Pirineus Orientals. Els nostres membres s’estenen per tot el departament: Perpinyà, Collioure, Err, Llupia, Peyrestortes, etc …

Volem «viure junts» en el respecte mutu de les creences de l’altra. Mitjançant el diàleg, a través de diverses accions conjuntes, volem contribuir a la lluita contra l’exclusió, el comunitarisme i promoure la pau social a Perpinyà i el Rosselló.

Condemnem qualsevol acte de violència, afirmant que cap acte antisemita, islamofòbic, anticristià o racista es pot justificar en nom de qualsevol creença o ideal.

Modest, en la mesura que depèn de nosaltres, però amb determinació, volem treballar per donar la benvinguda i conèixer el nostre veí, convençut que «tots els homes són d’una sola sang».

Nosaltres, les famílies fundadores de l’Amistat Interreligiosa del Rosselló, decidim enregistrar els valors sobre els quals ens trobem. El nostre objectiu és permetre a qualsevol persona o família religiosa de bona voluntat que vulgui unir-se a nosaltres en el diàleg establert, per fer-ho sobre la base dels valors desenvolupats en la carta que podeu trobar a la nostra web.