Associació Diàleg Interreligiós Sabadell (ADIS)
L’Associació Diàleg Interreligiós Sabadell (ADIS) es va constituir -com a continuadora de l’antic Grup de Diàleg Interreligiós de Sabadell- el 10 de gener de 2017.
Efectua les seves reunions, de manera conjunta amb el Moviment Ecumènic de Sabadell (MES), el segon dimarts de cada mes, des de setembre a juny, seguint el calendari escolar, a la sala de juntes de l’Acadèmia Catòlica de Sabadell, carrer Sant Joan, 20, 1er pis, CP 08202 Sabadell.
Els membres d’ADIS són majoritàriament cristians (catòlics i protestants). Igualment són d’associats són fidels de l’Església SUD (mormons), membres de la comunitat bahà’í de Sabadell, de l’Associació Brahma-kumaris, i, pel que fa a l’Islam, una representant d’una mesquita de Sabadell, que són les cinc tradicions amb activitat regular a Sabadell.
ADIS és membre de la Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós d’AUDIR (Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, i participa activament en la Taula de Creences i Conviccions de l’Ajuntament de Sabadell.
OBJECTIUS
- Reunir persones de diverses tradicions religioses per fomentar les actituds de comprensió i de cooperació mútua, contribuint, així, des del diàleg i la comprensió interreligiosa, a la pau social.
- Organitzar activitats d’estudi i actes privats o públics sobre les diverses tradicions religioses, així com accions solidàries (Veure’n un resum del 2017 en la pàgina següent)
- Facilitar la inculturació de les tradicions religioses a la realitat sabadellenca.
Per aconseguir les seves finalitats, ADIS realitza, principalment, les activitats següents:
- Reunions de diàleg, reflexió i debat sobre temes d’interès interreligiós.
- Organització i/o participació a tot tipus d’actes, públics i privats, que persegueixin el desenvolupament de les finalitats de l’associació, així com en mitjans de difusió publica.
SELECCIÓ D’ ACTIVITATS MÉS RELLEVANTS DURANT L’ANY NATURAL DE 2017
- REFLEXIÓ INTERRELIGIOSA. amb el tema “La preservació del medi ambient segons cada tradició religiosa, basat en les quatre “Ecologies” de Leonardo Boff.
- EFEMÈDIRE. REFORMA PROTESTANT: un cicle de tres conferències-col·loqui sobre la Reforma Protestant (500 aniversari de Martí Luter), amb la participació de destacades personalitats del món protestant, catòlic i anglicà.
- CONFERÈNCIA DE CAIRE SOCIAL pública a l’Acadèmia Catòlica. Títol “Dona i immigrant musulmana: viatge inesperat”, a càrrec de de l’economista marroquina treballadora social de l’Ajuntament de Granollers,, Fathia El Mouali. Àmbit: Setmana de Portes Obertes als Centres de Culte de l’Ajuntament de Sabadell.
- Concentració a la Pl. Dr. Robert pels atemptats de Barcelona i Cambrils. Prèviament, hi havíem col·laborat amb la Taula de Creences i Conviccions de l’Ajuntament i amb la comunitat musulmana en la redacció del manifest i del títol per a la concentració: “Sabadell no té por
XVIII TROBADA INTERRELIGIOSA DE SABADELL. Lema 2017: “L’espiritualitat patrimoni de la humanitat”, sobre el qual va dissertar el professor Jaume Triginé Prats, psicòleg, i van oferir al públic les seves reflexions cristians, bahà’ís, brahma-kumaris, església SUD i musulmans. Amb acompanyament musical a càrrec d’instrumentistes de l’Església Evangèlica Baptista del Redemptor de Sabadell. ÉS L’ACTE PRINCIPAL DEL CURS D’ADIS.