Home Xarxa catalana Entitats de Barcelona Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa

Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa

El Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa començà el seu camí fa 16 anys com a grup ecumènic. L’any 1996, la urgència de pregar per la pau, va transformar aquest grup ecumènic en interreligiós, des d’on es van crear complicitats per a promoure la integració dels diferents grups de la ciutat. Està format per unes 15 persones, representants de les diferents religions presents a la ciutat. Es troben regularment cada mes i ofereixen un programa anual de trobades interreligioses mensuals, pregàries interreligioses puntuals i jornades de portes obertes, d’entre d’altres activitats. Formen part del grup catòlics, pentecostals, budistes, membres de Brahma Kumaris, Baháís i musulmans. També hi participen persones que no s’identifiquen amb cap religió, però que fan una aposta per la espiritualitat i la convivència.

El grup, que no té personalitat jurídica, té el suport de l’associació sociocultural Xarxa de Manresa.

Com a grup de diàleg interreligiós no promouen cap activitat social, perque les entitats membres ja estan implicades en diferents iniciatives de la ciutat.

Cada tercer dijous de mes, fan una trobada interreligiosa a la seu de cadascuna de les tradicions presents al grup. Dos cops l’any, a l’octubre i al juny, celebren una pregària interreligiosa i el mes d’abril organitzen un seminari interreligiós al llarg d’un cap de setmana. 

Per a més informació podeu visitar la web www.laxarxademanresa.cat 

Seu: Nou de Santa Clara, 62  – 08241 – Manresa (Barcelona)

Tel. 93 788 51 46 – 93 874 08 15 

Xavier Melloni: javiermelloni@yahoo.es

Alfred Matarín: bk.terrassa@terra.es

Sor Lucía Caram: sorluciacaram@telefonica.net

Leave a Reply