Home Grup de Treball Dones i Religió

Grup de Treball Dones i Religió

Loading

Grup de Treball dones i Religió

AUDIR en l´any 2003 va tenir la iniciativa de crear un grup de diàleg interreligiós de dones. Des de llavors, entre nou i dotze dones de tradicions religioses i espirituals diferents es van anar trobant un vegada al mes per compartir la seva manera de viure i celebrar l’espiritualitat.

Aquest grup, que va aportar molt enriquiment en l´àmbit dels grups de diàleg interreligiós, va donar pas, el 2019 al Grup de Treball Dones i Religió, amb el desig de continuar el patrimoni espiritual i religiós silenciat de les dones, posant-lo en valor i donant-li una nova visibilitat. .

.

Per donar continuïtat a aquest treball, han escollit diversos dies internacionals com a propostes per a la meditació, de manera que durant la setmana en que s’escau un dia internacional determinat cadascú pugui orientar la seva meditació personal cap al tema a què aquell dia està dedicat.

Alguns dels dies escollits són: 8/III, Dia de les dones; 22/III, Dia mundial de l’aigua; 24/IV, Dia mundial de la conscienciació; 21 i 22 /V, Dia mundial de la diversitat cultural per al diàleg i el desenvolupament i Dia mundial de la diversitat biològica; 5/V, Dia mundial del medi ambient; 21/IX, Dia Internacional de la PAU; 17/X, Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa.

En motiu de la celebració del desè aniversari de la creació del grup, els seus membres estan fent un recull de tots els materials que han anat generant al llarg d’aquests anys. Posteriorment valoraran l’ús que es pot donar a aquest material. També s’està pensant en organitzar algun tipus d’acte per a celebrar aquest aniversari, com podria ser el compartir el treball del grup amb altres persones i agrair el camí recorregut. L’activitat celebrativa inicial fou la trobada/taller del dia 8 de juny en ocasió de la visita a Barcelona de la mestra budista nord-americana Karma Lekshe Tsomo, fundadora del moviment Sakyadhita (Associació Internacional de Dones Budistes).

Aquest és un grup molt cohesionat i amb bons lligams d’amistat. Es reuneixen mensualment a la seu de Brahma Kumaris i fan una trobada trimestral de tota una jornada de convivència.