Home Grup de Diàleg Interreligiós de Lleida

Grup de Diàleg Interreligiós de Lleida

Loading

Grup de Diàleg Interreligiós de Lleida

   El Grup de Lleida de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós va néixer el setembre del 2003, fruit de la unificació de voluntats entre una dotzena de persones de diferents confessions i pensaments espirituals (Baha’is, Brahma Kumaris, Budistes Tibetans, Cristians, Hermetistes, Musulmans i Zendo practicants).

El desembre del 2006 es varen constituir com Associació d’Amics de la UNESCO de Lleida, Grup de Lleida de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós. D’aquesta manera, s’omplia l’horitzó d’actuació de futures comissions temàtiques (patrimoni històric, educació, dones, cultura per la pau, diversitat cultural, etc), prioritzant en totes elles el diàleg interreligiós i el diàleg intercultural on els socis fundadors i tota la junta directiva pertanyen a diverses comunitats religioses de la ciutat.l

Actualment col·laboren amb la regidoria de Drets Civils, Immigració i Cooperació Ciutadana de l’Ajuntament de Lleida. Són membres de l’Assemblea Municipal de les Religions que ha organitzat l’Ajuntament de Lleida

Activitats periòdiques del Grup

Curs 2004-2005: Presentació de les diferents tradicions i pensaments espirituals vinculats a les terres de Lleida.

Curs 2005-2006: Presentació de les místiques de les diferents tradicions i pensaments espirituals vinculades a les terres de Lleida.

Curs 2006-2007: Presentació de temes per exposar amb les diferents tradicions i pensaments espirituals vinculades a les terres de Lleida.

Curs 2007-2008: Presentació de temes que motivin el diàleg amb les diferents tradicions i pensaments espirituals vinculats a les terres de Lleida.

Curs 2008-2009: Presentació de textos sagrats i dels seus fundadors de cada tradició i pensament espiritual vinculats a les terres de Lleida.

El 2007 es va constituir la comissió de Patrimoni de la humanitat.

El grup forma part de la Plataforma Cívica per la Unitat del Museu de Lleida. Plataforma que funciona com a observatori del procés del litigi.

Seu: Plaça de les Missions, 1 25006 – Lleida

Tel. 973 268 038 – 973 289 507

unescolleida@yahoo.es

Jesús Sans: jesusocd@hotmail.com

Oscar Castro: oscarcastrogarcia@yahoo.es