Home Jornada sobre diversitat religiosa, emergència climàtica i discurs de l’odi

Jornada sobre diversitat religiosa, emergència climàtica i discurs de l’odi

Dia: 12 de maig de 2021
Horari: de 16h a 20h
Jornada virtual

PDF interactivo: Informe final Jornada sobre Diversidad religiosa, emergencia climática y discurso del odio – castellano –

PDF interactiu: Informe final Jornada sobre Diversitat religiosa emergència climàtica i discurs de l’odi – català –


Es tracta d’una Jornada on hi seran presents experts en ecologia i espiritualitat vinculats a tradicions religioses i espirituals, als quals se’ls demanarà que parlin de l’emergència climàtica i dels conflictes entre humans.

L’objectiu de la jornada és mostrar la inextricable relació que hi ha entre els missatges d’inclusió, amor i comunió procedents de la natura i, alhora, el de les persones que tenen les seves pròpies creences i conviccions.

Es pretén, també, explicitar i subratllar la relació existent entre els criteris d’inclusió que orienten les relacions interpersonals i intercomunitàries, amb la visió holística i harmònica de la natura i els éssers vius. Les religions i conviccions han de treballar sinèrgicament a favor d’una espècie humana alhora unida i diversa.

Es tracta, no tan sols de visualitzar la relació que hi ha entre el paper social i humà de les tradicions religioses i dos dels grans desafiaments contemporanis de la planeta: l’emergència climàtica i la diversitat cultural i conviccional; sinó també mostrar de quina manera una gestió positiva d’aquests dos desafiaments passa per una gestió positiva i inclusiva de la diversitat religiosa i conviccional.

Aquestes dues emergències, una natural i l’altra social, no es poden permetre ni la indiferència ni, molt menys, l’oposició de les tradicions religioses i espirituals. Necessiten, per poder ser abordades amb garanties, la seva solidaritat i rebre’n aportacions positives. La Jornada vol ser un pas endavant cap a aquest objectiu.