Home Sida Trobada pregària inter dia mundial sida

Trobada pregària inter dia mundial sida

Trobada pregària inter dia mundial sida

TROBADA DE PREGÀRIA INTERRELIGIOSA PEL DIA MUNDIAL DE LA SIDA

Recollint el relleu de la Fundació Dimensió Sida, ja extingida, l’associació organitza des de l’any 2000 una trobada anual de pregària interreligiosa en solidaritat amb els afectats pel VIH/sida. L’acte se celebra uns dies abans del Dia Mundial de la Sida.

La trobada de pregària interreligiosa és un espai per a la reflexió, la pregària i la meditació entorn de la problemàtica de la sida, tot recollint aportacions de diverses tradicions espirituals. En aquest acte les diferents confessions religioses donen un testimoni conjunt tant de solidaritat amb els qui pateixen a conseqüència de la sida, com de compromís amb l’eradicació de la malaltia.

L’acte el dissenya, cada any, una comissió integrada per membres de diferents tradicions religioses i per persones vinculades a l’àmbit de la sida. Tot respectant escrupolosament la identitat de cada tradició, membres de cada confessió van fent aportacions en forma de textos sagrats, reflexions, músiques, pregàries o símbols. Un dels punts àlgids de la celebració és la contemplació silenciosa d’una part del tapís del Projecte dels Noms, teixit en memòria dels qui han mort a causa de la sida.

En la darrera edició de la trobada, hi varen participar més de tres-centes persones, entre malalts de sida, familiars o amics de malalts o víctimes, persones vinculades d’alguna forma al treball pels malalts i contra la malaltia, i persones vinculades a alguna confessió religiosa particular.

 

 

 

 

 

 

 
   

Si voleu veure el programa de mà de la V Trobada de Pregària Interreligiosa sobre la Sida…
  [descarregar arxiu PDF]

 
   
 
    Si voleu veure el programa de mà de la VI Trobada de Pregària Interreligiosa sobre la Sida…
  [descarregar arxiu PDF]
 
    Si voleu veure el programa de mà de la VII Trobada de Pregària Interreligiosa sobre la Sida…
  [descarregar arxiu PDF]

Leave a Reply