Benvolguts/des,

L’any 2000 les Nacions Unides van aprovar l’anomenada Declaració del Mil·leni en què es descrivien vuit objectius de desenvolupament, entre els quals figuren reduir a la meitat la pobresa extrema, aturar la propagació de la sida o garantir la sostenibilitat ambiental. Aquesta declaració constitueix un pla convingut per totes les nacions del món i totes les institucions de desenvolupament més importants d’àmbit mundial. Les tradicions religioses també s’han compromès amb l’assoliment d’aquests objectius, tal com queda reflectida en l’obra «Religions i Objectius del Mil·leni» publicat per UNESCOCAT el desembre de 2009.

Com a Grup Interreligiós de Sostenibilitat volem potenciar l’assoliment del 7è objectiu del Mil·leni que és el de garantir la sostenibilitat ambiental.

Entre les diverses etapes en què volem desenvolupar aquest objectiu tenim les següents:

1. Fer fitxes sobre els projectes concrets i els textos sagrats de les tradicions religioses i els corrents d’espiritualitat en relació amb el 7è objectiu del Mil·leni.

2. Promoure una plataforma o centre d’adhesió (trobada) per a la defensa i el compromís de treballar per l’avenç en el 7è objectiu . Tradicions religioses, Agents socials, Administracions locals i regionals, Empreses, Entitats, etc.

3. Promoure una xarxa de relació entre tots els adherits a la plataforma.

4. Difondre tot el que s’està fent des de les tradicions religioses en favor del medi ambient i animar altres grups o entitats religioses a adquirir compromisos ambientals.

Per començar volem constituir una base de dades oberta a la consulta de tothom, per recollir exemples de realitzacions que s’estan fent o es projecten fer en el camp de la sostenibilitat mediambiental basada en l’espiritualitat i el respecte a la natura que contenen els textos de cada tradició.

Hem preparat una fitxa d’activitat ambiental per complimentar amb els aspectes més rellevants del vostre projecte. No cal dir que podeu omplir els camps que lliurement vulgueu; qualsevol aportació per petita que sigui serà molt benvinguda. Creiem que el fet de donar-nos a conèixer els vostres projectes també us pot ser útil a l’hora de fer una difusió més àmplia de la vostra tasca en favor del medi ambient.

També ens pot resultar convenient que completeu, al final de la fitxa o en una segona pàgina, els Textos i Principis de la vostra tradició en què es fonamenten les actuacions del vostre projecte, així com els suggeriments que considereu oportuns de cara assolir el 7è Objectiu del Mil·lenni. En el cas que tingueu més d’un projecte per esmentar, feu-ho amb una fitxa per a cadascun.

També us agrairem que si coneixeu d’algun Grup o Entitat que estigui treballant en el sentit del nostre treball ens faciliteu les dades de contacte per poder adreçar-nos a ells i demanar-los la seva col·laboració.

Us agraïm ben sincerament la vostra participació i aprofitem aquesta avinentesa per saludar-vos.

Ben cordialment,

Grup Interreligiós de Sostenibilitat

audir.sostenibilitat@gmail.com

Assocació UNESCO per al Diàleg Interreligiós