Home Parlaments Parlament Barcelona 2004

Parlament Barcelona 2004

Image

Parlament de Barcelona, 2004 

Image Entre el 7 i el 13 de juliol del 2004 va tenir lloc a Barcelona la quarta edició del Parlament de les Religions del Món. Era la primera vegada que se celebrava a Europa i va esdevenir un dels diàlegs més multitudinaris del Fòrum Universal de les Cultures. Sota el lema «Camins per la pau: la saviesa d’escoltar, la força del compromís», hi varen participar més de 8.000 persones de totes les tradicions religioses que varen seguir un intens programa de treball integrat per més de 500 activitats.

El Parlament del 2004 va ser organitzat pel Consell del Parlament de les Religions del Món, conjuntament amb el Fòrum Universal de les Cultures – Barcelona 2004 i amb la col·laboració del Centre UNESCO de Catalunya com a Secretaria Tècnica.

La celebració del Parlament de les Religions a Barcelona va suposar un punt d’inflexió en el diàleg i la cooperació entre les tradicions religioses i espirituals de Barcelona, Catalunya i Espanya. En un moment crucial de la història religiosa d’aquest llocs, les comunitats religioses van obrir definitivament els ulls a la diversitat present en el nostre país, i, la societat en general, va modificar sensiblement la seva percepció del fet religiós.

El Parlament conduí a un increment notable de la consciència i de les iniciatives interreligioses. A nivell internacional, es consolidà la Xarxa Internacional de Ciutats Associades al Parlament de les Religions, la qual cosa va motivar el compliment dels centenars de compromisos personals que es van assumir formalment durant les Assemblees del Parlament.

A escala local, el Centre UNESCO de Catalunya i l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós es comprometeren a donar suport a totes les iniciatives que a partir d’aleshores sorgissin, a impulsar directament la celebració anual d’un Parlament Català de les Religions i a dur a terme la creació d’una Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós, entre d’altres projectes.

Leave a Reply