Nou Calendari AUDIR 2019-Un calendari especial.
Ja podeu comprar des de la nostra botiga online el nou Calendari Interreligiós i interconviccional 2019 d’AUDIR.
El calendari compta amb la participació de diverses escoles catalanes. 

Relats de saviesa

En moltes tradicions espirituals i de saviesa, el silenci és més important que la paraula. De fet, aquesta acostuma a brollar del silenci. La Realitat, que sovint es qualifica d’Última, o la Veritat com d’altres prefereixen anomenar-la és tan immensa i rica com la Vida (un altre dels noms que se li atribueixen). Amb quines paraules podríem abastar-la? Les paraules ens són útils per definir, limitar, etc. Però queden petites per parlar d’aquesta immensitat il·limitada que meravella, atreu o, fins i tot, fa por. Aleshores podem caure en la trampa de voler reduir-la a la mida de les nostres imaginacions i conceptes. Per això hi ha mestres que diuen que no se’n pot parlar; i si ho fan, de seguida aclareixen que allò que han dit és insuficient: no és tota la Realitat. Malgrat això, necessitem les paraules per comunicar-nos, i fem servir diversos noms per a referir-nos a la Realitat Última: Déu, Absolut, Divinitat, Amor, Bellesa, Justícia, Veritat, Buit, Ésser, etc. Però en parlem simbòlicament, amb imatges i metàfores que evoquen, que llencen més enllà d’elles mateixes.

Aquesta manera de parlar està present d’una manera privilegiada en el que anomenem «relats de saviesa». Són històries en què els mestres i savis de les diverses tradicions culturals i espirituals de la humanitat han volgut comunicar allò més valuós per ajudar als cadells humans, així com als adults que tenen el cuquet d’una segona innocència i els adults ensorrats en el dolor o aclaparats per la foscor.

Un calendari especial

Les il·lustracions que recull el calendari d’enguany han estat elaborades per nens i nenes de dotze escoles catalanes. El calendari ha estat una eina per conèixer, treballar i posar en valor la diversitat a l’aula i més enllà de l’escola. El calendari ha estat —i confiem que continuarà essent— una eina per a la convivència.

Les escoles que han treballat i il·lustrat les històries del calendari són:

Col·legi Hatikva (Valldoreix)

Col·legi Sagrat Cor de Jesús (Vic)

Col·legi Urgell (Barcelona)

Escola Baltasar Segú (Valls)

Escola Catalunya (Sabadell)

Escola Frigolet (Porqueres)

Escola La Farga (Salt)

Escola Pia Sarrià (Barcelona)

Escola Pinyana (Alfarràs)

Escola Setelsis (Solsona)

Escola Vedruna Sant Sadurní (Sant Sadurní d’Anoia)

Escola Víctor Català (Barcelona)