Caminada conscient-St. Martí de Centelles-20/10/18

Caminada conscient

La riera de Martinet (Aiguafreda)

 El Grup de Natura i Espiritualitat de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós us convida a la Caminada conscient que hem organitzat pel dissabte 20 d’octubre de 2018. Es tracta d’una caminada en silenci per facilitar el contacte directe amb la natura mitjançant l’exercici dels cinc sentits. Ho farem tot seguint un tram de la riera de Martinet (Aiguafreda), segons l’horari següent:

10.15 h Trobada a l’estació de la RENFE de Sant Martí de Centelles

10.30 h Desplaçament al punt de partida de l’itinerari

11 h Inici de la caminada conscient

13 h Posada en comú

13.30-14h Dinar de carmanyola (opcional)

Nascuda al vessant NW del Montseny, la vall i la Riera de Martinet constitueixen un dels racons de més gran interès ecològic del municipi d’Aiguafreda per on hi discorre bona part del seu recorregut, compartit amb els municipis de Seva i del Brull. Hi destaca l’itinerari de natura, amb plafons explicatius; la proximitat al conjunt monumental d’Aiguafreda de Dalt, i una riquesa botànica, geològica i paisatgística que converteixen la vall en un indret privilegiat.

Hem preparat un petit itinerari d’uns quatre quilòmetres, que farem sense presses i amb pauses intercalades, per tal d’exercitar l’atenció conscient a través dels nostres sentits, així com per gaudir des del silenci de la bellesa i del benestar que ens ofereix la natura.

Cal portar calçat adequat per caminar pel bosc, especialment en aquest indret on la humitat pot fer relliscosos alguns trams i, qui ho desitgi, bastó per salvar alguns desnivells. També recomanem portar alguna estora per seure al terra i evitar la humitat. Cal també confirmar l’assistència al correu: mlestrada08@gmail.com, tot indicant el vostre nom i un número de telèfon per poder contactar amb vosaltres per qualsevol imprevist.

Com arribar

En tren
RENFE Rodalies
Línia 3 – L’Hospitalet – Vic

Estació Sant Martí de Centelles

En vehicle privat

A només 50 km de Barcelona, a l’estació de RENFE de Sant Martí de Centelles s’hi accedeix mitjançant la C17, tot just passat el poble de Tagamanent si vens del sud, i després d’Aiguafreda si vens del nord.