Home Últimes Notícies Notícia del grup social: Projecte Constructors de Ponts

Notícia del grup social: Projecte Constructors de Ponts

Notícia del grup social: Projecte Constructors de Ponts

El coordinador de Grup Social del projecte Constructor de Ponts ens descriu la seva experiència de les primeres activitats pràctiques de la iniciativa:

«El Grup Social de l’equip de Constructors de Ponts estem súper feliços d’arribar per fi a la part pràctica del nostre projecte.

Han passat mesos de formació, preparació, anàlisi, valoració… En un principi la nostra intenció era organitzar «El Dia dels Sense Llar», però, després de reunir-nos amb l’Ajuntament i amb els responsables de totes les entitats socials que treballen en aquesta àrea en la ciutat, vam considerar que aquesta via no era la millor i que la necessitat més gran que hi havia era fer conèixer les entitats que ja hi treballen i la captació de voluntaris disposats a dedicar part del seu temps a atendre aquest col·lectiu.

Per aquest motiu, el Grup Social vam començar a visitar als sense sostre als carrers, vam parlar amb especialistes, vam visitar menjadors socials i fundacions com Arrels, entre altres iniciatives que vam emprendre.

Després d’aquestes experiències vam decidir realitzar unes jornades de conscienciació social i informació.

Un cop vam dissenyar el contingut d’un fulletó informatiu, vam anar al Parc de la Ciutadella, per dialogar amb la ciutadania que gaudeix lliurement a la nostra ciutat, perquè aquesta iniciativa no pretén només repartir el fulletó de conscienciació i informatiu, sinó que busca dialogar amb les persones al carrer sobre la situació i les necessitats dels sense sostre. Molts joves van expressar la seva gratitud per aquesta iniciativa i van mostrar interès de col·laborar amb nosaltres.

Quan joves de diverses creences són capaços d’unir-se per realitzar un somni, el somni de fer de Barcelona un lloc on tothom tingui una llar on somiar, aquest somni es fa cada vegada més possible.»

Una noticia de Jose Antonio Troncoso Perez.

Coordinador del Grup Social de Constructors de Ponts.

 

Leave a Reply