Home Publicacions Constructors de Ponts-Fases de formació, disseny i implementació

Constructors de Ponts-Fases de formació, disseny i implementació

Constructors de Ponts-Fases de formació, disseny i implementació

L’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós està iniciant el projecte Constructors de Ponts (Bridge Builders), dirigit a joves de 18 a 30 anys pertanyents a diferents comunitats religioses i també de conviccions no religioses  que volen treballar la diversitat cultural i de religions.

Aquest projecte es va iniciar a Argentina l’any 2009. El nucli central del projecte és el desenvolupament de petits projectes que els i les participants duran a terme en grups interreligiosos. Això anirà acompanyat de formacions al voltant del diàleg interreligiós, els prejudicis i els estereotips, el disseny i aplicació de projectes socials etc.

Constructors de Ponts fa servir una metodologia pionera que intenta també aportar als joves i les joves eines que permetin fer autovaloració i apoderament. Es desenvolupa en tres fases:

  1. Formació. A més de les dinàmiques en les quals es tracta la diversitat cultural i religiosa, la convivència, la tolerància, etc., s’aprèn a dissenyar i implementar projectes socials. Les sessions formatives compten amb la col·laboració d’associacions, ONG i administracions.
  2.  Disseny i implementació de projectes de desenvolupament comunitari. Les propostes han de tenir una repercusió positiva a l’entorn. Poden ser d’àmbit social, artístic, educatiu etc. i compten amb el suport d’una persona educadora i amb una petita subvenció per dur-los a terme.
  3. Presentació i difusió dels projectes. Es fa una sessió que compta com a convidades amb entitats, comunitats religioses i institucions. També s’hi dóna difusió mitjançant les xarxes socials.

Aquest procès anirà acompanyat de trobades de suport per compartir les experiències i les dificultats del procés. Tot els participants rebran un diploma acreditatiu de les formacions rebudes i de la participació en el projecte

Si vols participar o obtenir més informació sobre Constructors de Ponts escriu a l’adreça de correu electrònic a.tarroc@audir.org

Leave a Reply