La comissió va néixer amb un objectiu ben delimitat: fer l’estudi i l’elaboració d’una proposta alternativa al model vigent d’ensenyament de les religions en el marc escolar. El resultat d’aquesta reflexió es va fer públic en la declaració Cultura religiosa per als ciutadans del demà, un text on es demana la implantació d’una àrea de cultura religiosa a l’ensenyament secundari per a tots els alumnes. És el primer cop que, al nostre país, veus tan diverses s’han posat d’acord amb relació al tema espinós de l’ensenyament de les religions a l’escola. Aquesta declaració ha donat peu a una campanya cívica per tal de donar-ne difusió i aconseguir els objectius que planteja.
Durant l’any 2003, la Comissió va treballar entorn de la Llei orgànica de qualitat de l’educació, especialment pel que fa als aspectes relatius a l’ensenyament de la religió i l’àrea de societat cultura i religió. El resultat d’aquest treball es va fer públic a través d’un comunicat. La comissió també va assessorar els autors de la guia pedagògica Vine a la festa. Rituals i religions del món a Catalunya .
Les persones que la formen pertanyen a les tradicions cristiana catòlica, menonita i evangèlica, budista, musulmana, jueva, brahma kumaris, quàquera, hinduista i societat unitària universal, així com una persona que encarna la cosmovisió humanista secular.
Es reuneixen de forma esporàdica, en funció de la tasca que se’ls presenta.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.