Home Sida Trobada inter xiv conf intal sida

Trobada inter xiv conf intal sida

Trobada inter xiv conf intal sida

TROBADA INTERRELIGIOSA DE LA XIV CONFERÈNCIA INTERNACIONAL DE LA SIDA

 

 

 

El 10 de juliol del 2002, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós va organitzar la trobada interreligiosa de la XIV Conferència Internacional de la Sida, que va tenir lloc a Barcelona entre el 7 i el 12 de juliol. L’acte va ser al Palau Sant Jordi, i hi varen assistir 800 persones, entre delegats de la conferència i ciutadania en general.

L’acte es va obrir, significativament, amb un muntatge audiovisual amb símbols de diferents religions combinant-se fins a prendre la forma d’un llaç vermell, el símbol de la lluita contra la sida. Tretze representants religiosos, espirituals i seculars varen caminar en processó fins a dalt l’escenari. Hi havia representants de diverses confessions: tradicions africanes, judaisme, cristianisme (catòlic, ortodox, protestant), islam, fe bahá’í, unitarisme, secularisme, hinduisme, brahma kumaris i budisme. Cadascun va llegir una pregària o una reflexió de la seva tradició, i les lectures es varen alternar amb diverses actuacions en directe. Al llarg d’aquesta trobada interreligiosa s’oferiren cançons jueves i cristianes, dances sufís i africanes, i càntics hindús i musulmans.

Després de les contribucions confessionals, hi va haver un memorial conjunt pels qui han mort de sida. Tothom va posar-se dempeus amb un ciri encès a la mà per donar la benvinguda a una part del Tapís Memorial de la Sida. Un grup de voluntaris va portar solemnement el tapís fins a l’escenari, on es va exhibir per ser contemplat.

En les paraules de comiat, la presidenta de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós va afirmar: «Avui hem posat en relleu de quina manera a totes i a tots ens incumbeix una de les experiències més difícils i alhora més misterioses de la humanitat: l’experiència del dolor.»

Leave a Reply