Aquest passat dijous dia 28 de maig es va presentar en roda de premsa a porta tancada, el Diccionari de les Religions. És una obra que s’ha basat en el Vocabulari de les Religions del 2004, en el que alguns de vosaltres vau col·laborar en el seu moment. Des del 2004 l’AUDIR va començar a rebre propostes i suggeriments de millora i es van obrir arxius d’actualització que van anar rebent peticions, suggeriments, etc. Per aquesta raó es va plantejar una revisió i actualització a fons de l’obra, en la qual heu participat activament alguns de vosaltres. S’ha aconseguit després d’un temps i del treball sinèrgic del Termcat, la DGAR i l’AUDIR. A més, aquest cop, a més d’una edició reduïda en paper finançada per la Fundació la Caixa, s’ha aconseguit que es faci l’edició on line, oberta i dinàmica, de manera que es podrà consultar des de la xarxa i actualitzar amb molta més agilitat.
Gràcies a uns i a altres, alguns el 2004 i altres el 2014, es va poder iniciar i ara actualitzar una obra de col·laboració i multireligiosa, un exemple significatiu del que la gestió dialogal de la diversitat va dibuixant dia a dia també en l’àmbit dels recursos culturals. Amb l’accés obert, gratuït i universal, la iniciativa que es va tenir el 2004 a la vetlla del Parlament Mundial de les Religions, ha assolit ara una consistència, ressonància i importància noves i, de manera especial, serà ben segur en els anys que venen una eina fonamental per entendre la riquesa comuna de la nostra pròpia diversitat religiosa i conviccional. No només se’n beneficiaran els periodistes sinó tothom qui visqui en una societat plural com la nostra i valori i estimi -o no- la diversitat.
Des d’AUDIR tenim clar que la nostra tasca és parir, nodrir i fer créixer infants que, quan són adults, s’emancipen i volen sols. Aquest és un d’ells. Tots els que hem col·laborat en la seva gestació, creixement i maduració ens hem de sentir humilment honrats. Gràcies, sincerament.
El nostre compromís, amb la vostra fonamental ajuda, continua essent fer una feina que, inspirada en els valors de la UNESCO de respecte a la llibertat de pensament, consciència i religió i de respecte i promoció de la diversitat cultural i religiosa així com del diàleg intercultural, interreligiós i interconviccional, cerqui les sempre dinàmiques, innovadores i creatives formes i modalitats de la cultura del diàleg. Volem promoure el diàleg dialogalment, que la fi i el mitjà vagin junts, siguin coherents. Tan de bo que puguem continuar fent-ho malgrat les serioses dificultats de finançament per les que passem.
Podeu consultar l’obra al següent enllaç:
http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/193/Fitxes/
Esperem i confiem que sigui del vostre interès.
Publicacions de la noticía:
VILAWEB DIARI DE GIRONA CATALUNYA RELIGIO GENCAT BISBAT URGELL
ALDIA ESGLESIA DE BARCELONA UCI DE CATALUNYA
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.