Home Últimes Notícies Esdeveniment per la Pau a Sarajevo 2014

Esdeveniment per la Pau a Sarajevo 2014

Esdeveniment per la Pau a Sarajevo 2014

AUDIR participa a l’Esdeveniment per la Pau a Sarajevo.

La trobada, organitzada per entitats i moviments per la pau sota el títol “Peace Event Sarajevo 2014, es va celebrar del 6 al 9 de juny.

En una època de conflictes i enfrontaments, la trobada internacional que va tenir lloc a Sarajevo en recordatori de l’inici de la Primera Guerra Mundial, fa 100 anys, en aquesta mateixa ciutat, tenia com a objectiu donar veu a les entitats i moviments per la pau i fer una crida per a una cultura de pau i de la no-violència activa.

 

Com a membre actiu de la United Religions Initiative i en col·laboració amb l’associació agermanada a Bòsnia Hercegovina “Balkan as a Soul-Bridge”, AUDIR va organitzar i facilitar un taller sota el tema «Una Cultura de Pau i No Violència».

El taller va exposar d’una forma imaginativa i interactiva, el paper constructiu de les religions i de les espiritualitats en la reestructuració de la convivència al nivell local, com pot ser el cas de Bòsnia i Hercegovina. Durant dues hores, en el matí del diumenge 8 de juny, els participants al taller van compartir les seves experiències individuals i les bones pràctiques de les seves comunitats per a explorar les eines de la desactivació dels prejudicis religiosos i el foment de la reconciliació i la convivència. En aquest marc es van posar en relleu les contribucions positives de les religions, com per exemple “la Regla d’Or” i el foment de les diferents modalitats de diàleg entre les creences i religions així com la necessitat de la protecció del dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religions. El taller s’adreçava en principi als habitants de la zona dels Balcans però van participar també joves provinents de diferents països com Anglaterra, França, Romania, Itàlia i Austràlia.

Al final del taller, els participants van rebre llavors de flors, com a símbols de llavors de pau i record d’aquesta trobada, i se’ls va animar a plantar els llavors i compartir fotos de les seves futures flors per eixamplar pensaments de pau i convivència entre les cultures i les religions.

L’esdeveniment de Sarajevo va incloure a més de 150 tallers, taules rodones i trobades culturals, aplegant unes 2500 persones d’arreu del món i va ser una gran oportunitat per promoure el paper actiu i positiu de les creences i religions en el foment de la pau i la convivència.

El taller facilitat per a AUDIR va ser bastant notable, ja que algunes idees i conclusions del taller van ser presentades a la sessió plenària final demostrant que les religions poden ser agents actius del canvi per a un món millor.

Leave a Reply