Home Parlaments Parlament Català de les Religions

Parlament Català de les Religions

Image

Parlament Català de les Religions 

ImageCelebrat en l’àmbit territorial de llengua catalana, és una jornada oberta a la participació de tota la ciutadania i orientada a afavorir, no només l’intercanvi entre les tradicions religioses i cosmovisions laiques, sinó especialment la pedagogia del diàleg entre les religions orientada a una cultura de la pau i de la convivència. 

El Parlament Català de les Religions 2005 pretén ser l’expressió de la voluntat sincera d’acollir en diàleg fecund i creatiu la diversitat de maneres d’entendre el fet religiós en una societat plural com la catalana, des de la convicció que el diàleg farà possible que treballem plegats de manera eficaç per assolir una societat més humana i en convivència.

S’inspira en el model d’una jornada al IV Parlament de les Religions del Món celebrat a Barcelona el 2004 en el marc del Fòrum de les Cultures. Així, doncs, combina pràctiques religioses i espirituals, actuacions artístiques, exposicions, taules rodones, conferències i tallers, garantint la diversitat religiosa i cultural, la qualitat i l’equilibri de gènere entre ponents i l’originalitat i creativitat en la modalitat de presentacions de les activitats.

És convocat per la Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós amb la coordinació de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós. Cada edició gira entorn d’un tema central i es celebra a un lloc diferent de la geografia catalana.

Les edicions dels Parlaments Catalans han estat a Barcelona el 29 de maig de 2005, a Manresa el 28 de maig de 2006 i a Alacant 12 i 13 de maig de 2007.

Leave a Reply