Home Notícies Destacades Manifest: El diàleg és l’alternativa a l’odi.

Manifest: El diàleg és l’alternativa a l’odi.

Manifest: El diàleg és l’alternativa a l’odi.

Davant la situació actual de creixent presència i cínic desvergonyiment de les dinàmiques de l’odi a la nostra societat local i global volem tornar a fer pública la nostra postura a favor del diàleg com a principal alternativa a les dinàmiques de l’odi. Per això volem recordar el Manifest de la Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós “El diàleg interreligiós com a desactivació de les dinàmiques de l’odi”  i proposar a tota la societat, ara més que mai, el desenvolupament d’accions sinèrgiques, imaginatives i creatives per prevenir i combatre les dinàmiques de l’odi. La cultura de pau i de diàleg és una tasca conjunta en què tots som imprescindibles.

El Manifest “El diàleg interreligiós com a desactivació de les dinàmiques de l’odi” és la declaració final de les Primeres Jornades de la Xarxa Catalana de Entitats de Diàleg Interreligiós, celebrades l’’abril del 2013 a Barcelona. Vol ser una decidida resposta a una creixent presència de les dinàmiques implícites i explícites de l’odi a la nostra societat. La Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós lliurà al Parlament aquest manifest per desactivar les dinàmiques d’odi per mitjà del diàleg el 10 de juliol de 2013.

Aquest manifest va ser el resultat d’un llarg treball de la Comissió de formació de la Xarxa i de cadascun dels grups i persones de les entitats membres que, durant més d’un any i mig van documentar-se i debatre contrastant amb les realitats envoltants i compartint les seves reflexions per tal d’arribar a un consens entre totes les entitats. El manifest és fruit d’aquest consens i vol servir per orientar la tasca de cadascuna de les entitats membres i del conjunt de la societat en el seu compromís de construir una societat dialogal, espiritualment oberta i arrelada, cohesionada i socialment solidària.

La Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós està formada per una vintena d’entitats de diàleg interreligiós de l’àrea geogràfica de cultura catalana, des de Perpinyà fins a Alacant i des de Lleida fins a Ses Illes (https://audir.org/xarxa-catalana-dentitats/).

La Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós celebrarà les seves Segones Jornades el proper 6 de maig d’enguany a Barcelona al voltant del tema «Hospitalitat, llocs de culte i nouvinguts».

El servei de coordinació de la Xarxa el realitza l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (https://audir.org/).