Home El grup de diàleg interreligiós de Vilanova i la Geltrú

El grup de diàleg interreligiós de Vilanova i la Geltrú

Logo GDI VNG

El Grup de Diàleg Interreligiós i Interconviccional de Vilanova i la Geltrú (GDI-VNG) s´inicia la tardor de l´any 2017 en resposta a la sol·licitud de la Regidoria de Convivència i Equitat de l´Ajuntament de Vilanova i la Geltrú de generar un espai de trobada i diàleg en que les diferents tradicions religioses presents a la vila poguessin relacionar-se amb regularitat i normalitat. El grup és coordinat i guiat per AUDIR i compta amb la presència de tècnics municipals.

Es tractava d’aconseguir que el grup comencés, s’establís una regularitat i es generés el coneixement mutu i una confiança creixent per tal d’explorar, si semblava, vies de col·laboració mútua. Des d’aleshores, el GDI-VNG ha esdevingut una plataforma de diàleg de la societat civil religiosa i conviccional del municipi que fa possible que les tradicions i comunitats religioses locals contribueixin sinèrgicament a la cohesió social.

Actualment hi participen de manera activa persones membres de les comunitats cristianes catòliques i evangèliques, de la comunitat musulmana, de la comunitat bahà’í, persones amb espiritualitats no religioses i, de manera més puntual, budistes i membres de la comunitat cristiana ortodoxa. El grup és coordinat per Arnau Oliveres i Meriem Ould Otmane.

Díptic GDI-VNG pag 1
Díptic GDI-VNG pag 2

 

Podeu descarregar-vos el díptic del GDI-VNG fent click a: DÍPTIC GDI-VNG

 

Activitats realitzades

  1. PRESENTACIÓ EN PÚBLIC DEL DOCUMENT SOBRE EL SENTIT I EL PROPÒSIT DE LA VIDA
Acte presetnació manifest
Acte de presentació del manifest sobre el sentit de la vida. GDI Vilanova i la Geltrú

02. CAMINADA PER LA PAU

El 30 de maig de 2022 el GDI-VNG va realitzar una caminada per la pau.

Documents publicats

  1. EL SENTIT I EL PROPÒSIT DE LA VIDA

El juliol de 2019 el GDI-VNG va publicar un document titulat El sentit i el propòsit de la vida. El document s’obre amb un manifest conjunt escrit pels membres del GDI i inclou aportacions de persones de diferents comunitats, que descriuen el sentit de la vida des de l’òptica de les diferents tradicions: l’església catòlica, l’església evangèlica romanesa Emmanuel, l’església evangèlica Cristo Reina i la comunitat musulmana.

Aquí podeu descarregar-vos el document:

DOCUMENT CONJUNT EL SENTIT I EL PROPÒSIT DE LA VIDA

02. TESTIMONIATGES ESPIRITUALS EN TEMPS DE CONFINAMENT

Durant els anys 2020 i 2021 i degut al confinament per a evitar la propagació de la Covid-19, el GDI-VNG va oferir una sèrie de testimoniatges espirituals que posaven de manifest que el confinament representava una oportunitat per deixar enrere vells automatismes i obrir-se a la meditació, a l’oració i a la reflexió. A partir d’aquells testimoniatges en va sorgir un document, que podeu descarregar-vos aquí:

TESTIMONIATGES ESPIRITUALS EN TEMPS DE CONFINAMENT