Home Últimes Notícies CALENDARI INTERRELIGIÓS D’AUDIR DE 2015

CALENDARI INTERRELIGIÓS D’AUDIR DE 2015

CALENDARI INTERRELIGIÓS D’AUDIR DE 2015

MÉS DE 190 FESTES I CELEBRACIONS

RELIGIOSES I CIVILS, RECOLLIDES EN EL CALENDARI INTERRELIGIÓS D’AUDIR DE 2015

Per 15è any consecutiu, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós edita el calendari interreligiós, el tema transversal del qual és: Pelegrinatges, pels camins del sagrat. Com en les edicions anteriors, aquest calendari recull les festes principals de quinze tradicions religioses, creences i conviccions, així com també les celebracions civils catalanes i internacionals més importants. 

 

Cal reconèixer que, des de finals del segle passat, el pelegrinatge experimenta un notable renaixement. El redescobriment i la concurrència de les rutes que condueixen a Santiago –des d’un plantejament religiós o no– son una il·lustració d’aquest enfervoriment. En la majoria de les religions, el pelegrinatge té dues dimensions fonamentals: un viatge –que implica un l’esforç com el de caminar, i una trobada en un lloc més proper al diví. Generalment es realitza amb l’esperança de una renovació: la purificació, la re connexió espiritual o la curació. Sovint, el pelegrinatge és també un moment de commemoració, per renovar uns llaços de pertinença. Més enllà de l’àmbit religiós, la popularitat dels llocs de la memòria col·lectiva és també part d’aquesta pràctica que està present en la majoria de les cultures i adopta formes molt diverses. Aquest calendari vol oferir, amb textos i imatges, explorar aquests camins del sagrat.

El calendari “Pelegrinatges, pels camins del sagrat” pot esdevenir una eina útil per visualitzar millor la pluralitat religiosa del nostre país, una aportació a la construcció de la tolerància i la convivència y  una radiografia de les pràctiques espirituals de la societat global.

En la confecció d’aquesta publicació hi han col·laborat persones expertes i compromeses amb el diàleg interreligiós que, amb les seves valuoses aportacions, han fet possible aconseguir un resultat qualificat. Volem agrair, entre d’altres, la tasca feta pels consultors: Joan Botam i Casals, Jorge Burdman, Abel Camps Audivert, Montse Castellà Olivé, Mestre Tian Cheng Yang, Bhakti Das, Emilio Egea Ruiz, Mohamed Halhoul Debboun, Josep Miguel García, Sebastià Janeras i Vilaró, Agusti Panikkar, Hardev Singh, Dominique Tomasov i Jordi Valmaña i Corbella.

On trobar el calendari?!                   

                                  

– El calendari interreligiós esta a la venda en les millors llibreries!.

– Per a comandes importants cal contactar amb el distribuïdor: “Nus de llibres” 902885772 o al correu electrònic comercial@nusdellibres.com

– Per a comandes al detall, així com per a obtenir mes informació sobre el calendari, poden contactar de dll a djo, de 9 a 14h, amb: 934576980 o bé per correu electrònic a:  secretaria@audir.org   

                   

Leave a Reply