Calendari AUDIR 2020-Joves i diverses.


Això és, de fet, el que sosté els grups de diàleg de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR). AUDIR és una entitat declarada d’utilitat pública, catalana i pluriconfessional, que respecta i valora la diversitat de creences i conviccions. Aglutina i mobilitza persones —de múltiples religions, de sensibilitats espirituals diferents i amb conviccions no religioses— en activitats que promouen el coneixement, el diàleg i la cooperació entre les diferents confessions religioses i les conviccions no religioses presents a Catalunya.


AUDIR està profundament convençuda que aquesta diversitat no ha de ser font de conflictes, sinó de dinàmiques de coneixement mutu, diàleg profund i cooperació per a la construcció d’una societat cohesionada, en pau, justa i sostenible. Només des d’aquesta voluntat i compromís sincers d’obertura i coneixement mutu és possible el respecte i la tolerància entre tradicions religioses i també entre aquestes i el conjunt de la societat.
Amb aquest convenciment, com cada any, AUDIR publica el Calendari Interreligiós i Interconviccional que podreu tenir a les mans, aquest any, dedicat a AUDIR Jove i als nois i noies que formen aquest grup de diàleg.

Per què nois i noies amb diverses creences i conviccions, aparentment ben diferents, decideixen trobar-se per xerrar o per organitzar activitats conjuntament? Per què tenen ganes de fer-ho sovint?

En aquest calendari, ells mateixos donaran resposta a aquestes preguntes.

De les seves explicacions es desprèn que, habitualment, el que empeny els joves a fer aquest tipus de diàleg és, d’una banda, la curiositat per conèixer i descobrir diverses maneres de viure i de veure la vida; de l’altra, l’interès en la possibilitat d’enriquir-se amb el patrimoni cultural, humà i ètic d’altres persones sense perdre la pròpia identitat.

El calendari és una eina que serveix per donar a conèixer la diversitat de creences oferint uns coneixements bàsics de les festes i celebracions més emblemàtiques de cada tradició religiosa i del pensament no religiós, amb la voluntat de promoure l’empatia i el respecte envers aquells que tenen unes creences diferents de les pròpies.