Barcelona celebra ‘La Nit de les Religions’ per apropar la diversitat religiosa a la ciutadania.

Barcelona celebra ‘La Nit de les Religions’ 

per apropar la diversitat religiosa a la ciutadania.

Dissabte, 16 de setembre, Barcelona celebrarà la segona edició de La Nit de les Religions organitzada pel grup de joves de l’Associació UNESCO per el Diàleg Interreligiós, seguint una iniciativa que va néixer a Berlin el 2012.

Es tracta d’una jornada de portes obertes on trenta-tres comunitats de diverses tradicions religioses (cristianes, musulmanes, jueves, budistes, bahá’ís, hindús i sikhs, entre d’altres) i entitats de diverses denominacions obriran les seves portes a la ciutadania amb l’objectiu de donar-se a conèixer i proclamar un clar missatge a favor de la pau i la convivència, tenint presents els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils.

Cadascuna de les comunitats i entitats faran, durant la tarda i el vespre del dissabte 16 de setembre, visites guiades, tallers, actuacions musicals i teatrals, conferències i degustacions de menjar típic, entre altres iniciatives.

La jornada començarà amb l’acte inaugural que tindrà lloc el mateix dissabte a les 12.30 h, al Palau Macaya de l’Obra Social “la Caixa” (Passeig de Sant Joan, 108. Barcelona). En l’acte, que serà obert a la ciutadania, està previst que hi intervinguin la comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona, Lola López; el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, i el director del Departament d’Interculturalitat i Cohesió Social de la Fundació Bancària «la Caixa», Francesc Ventura. S’interpretaran també peces musicals de diferents tradicions culturals i religioses.

A partir de les 16 h i fins a la mitjanit les comunitats religioses i entitats realitzaran les seves activitats. Entre les propostes, hi ha una jornada de portes obertes a la Basílica de la Sagrada Família, que organitza una visita guiada a l’interior de la Basílica, així com a les façanes del Naixement i de la Passió. Les entrades per a aquesta visita guiada es poden obtenir a través d’un sorteig al web d’AUDIR (www.audir.org).

La Nit de les Religions és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

 

El programa complet amb totes les activitats i adreces el trobareu a: https://audir.org/lanitdelesreligions