AUDIR participa a la presentació de la I Setmana de les Religions de Salt

Salt promou la convivència amb una setmana de portes obertes als principals centres de culte del municipi

Del 15 al 23 de novembre es podran conèixer de prop les principals comunitats religioses en el marc de la Setmana de les Religions, coincidint amb el Dia Internacional per la Tolerància

L’Àrea d’Integració i Convivència de l’Ajuntament de Salt, la Fundación Atenea i el Pla comunitari d’Infants, Joves i Famílies, implementat pel Casal dels Infants i amb el  suport de l’Obra Social de la Caixa, organitzen la Setmana de les Religions en coordinació amb nou de les principals comunitats religioses presents al municipi, amb l’objectiu de promoure el coneixement mutu, la convivència i la cohesió social.

Els dia 15 de novembre a les 18.30h se celebrarà a l’Auditori de la Coma Cros l’acte d’inauguració de La Setmana de les Religions, amb una conferència a càrrec de Clara Fons, sociòloga i cap de programes d’AUDIR, l’Associació Unesco pel Diàleg Interreligiós i la presència dels representants de les principals confessions religioses al municipi. Aquest acte donarà pas a una setmana en la qual cada dia es podrà visitar un dels centres de culte de les principals comunitats religioses presents a Salt: el diumenge 17 de novembre la comunitat cristiana; el dilluns 18, la comunitat islàmica de Salt, l’Associació Diama Bhouria i la Comunitat Islàmica Tijani; el dimarts 19, la comunitat evangèlica Fe, Esperança i Amor; el 20 de novembre, la comunitat islàmica Imam Malik; el dijous 21 la comunitat Sikh, i el divendres 22 la comunitat evangèlica de Filadèlfia.

Durant la visita a alguns d’aquests centres de culte es podrà conèixer de prop la comunitat, els seus orígens, els seus principals preceptes religiosos i compartir una estona de conversa amb els seus membres. A més, es podrà participar de l’oració i, al final de la visita, cada una de les comunitats ens oferiran una activitat exclusiva que vol mostrar alguna especificitat de les seves respectives fes i cultures.

El 23 de novembre tindrà lloc l’acte de cloenda, també a l’Auditori de la Coma Cros, amb la presentació d’un vídeo que serà el resum gràfic de les visites realitzades durant la setmana, i l’actuació del Cor Feminista de l’Ateneu de la Coma Cros.

Aquesta proposta està inspirada en la “Nit de les Religions”, promoguda per AUDIR a Barcelona i que, a la vegada, s’emmiralla en una experiència que es va originar a Berlín l’any 2012, amb l’objectiu de generar un espai de trobada i coneixement de la diversitat de religions, espiritualitats, conviccions i cosmovisions presents. Una oportunitat per al diàleg en què la ciutadania es pot acostar a conèixer la diversitat de la ciutat.

A Salt, la Setmana de les Religions està organitzada amb el suport de representants d’AUDIR a través de l’Obra Social de la Caixa que, a la vegada, impulsa el Pla comunitari d’Infants, Joves i Famílies a la població.

La Setmana de les Religions a Salt coincideix amb el dia Internacional per la Tolerància, que se celebra el 16 de novembre, una data especialment rellevant i significativa per al debat interreligiós.

Paral·lelament, el divendres 22 de novembre a les 21.30h tindrà lloc a l’Ateneu Popular coma Cros, la projecció de la pel·lícula “Mustang” en el marc de la XVI Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya organitzada, en aquest cas, per la Direcció General d’Afers Religiosos.