AUDIR a la 10a assemblea mundial de Religions for Peace

AUDIR ha estat convidada a participar a la 10a assemblea mundial de Religions for Peace, que s’ha celebrat a la localitat de Lindau, Alemanya, durant els dies del 20 al 23 d’agost, 2019

Religions for Peace es una de les organitzacions multireligioses més grans i més representatives que existeix dins l’àmbit del diàleg interreligiós. La seva missió és promoure l’acció conjunta, entre les comunitats religioses de tot el món, a favor de la pau. AUDIR forma part d’aquesta àmplia coalició a través del projecte Religions in Action 

Ha estat un programa farcit de plenaris i comissions de treball sobre temes relacionats amb la pau positiva, amb una participació de més de 900 persones de 125 països diferents. AUDIR va intervenir en la comissió sobre la prevenció i transformació de conflictes violents, en la que AUDIR es va posar com a model d’estratègia estructural per treballar en un context local i nacional vinculat, alhora, a l’àmbit global.

En l’edició d’enguany es va posar especial èmfasi en donar veu a les dones, que des de les seves respectives comunitats religioses, estan liderant moviments a favor de la pau i lluitant pels drets de les dones. En aquest sentit, el dia 20 d’agost, i com a jornada prèvia a l’assemblea general, va tenir lloc una trobada multireligiosa de més d’una centena de dones provenint de diversos països i continents del món. Cal destacar també la sessió especial dedicada a les dones com a constructores de pau i agents de canvi focalitzada, particularment, en les àrees d’Orient Mitjà i Àfrica del Nord. Pel que fa a l’àmbit europeu es va reactivar la xarxa europea interreligiosa de dones, per tal de facilitar i promoure l’acció conjunta.

En el darrer plenari es va abordar àmpliament el tema de la protecció mediambiental i el canvi climàtic amb la participació d’indígenes de Nord-amèrica, Amèrica llatina i l’Amazones. Es va subratllar la importància del compromís social i la responsabilitat dels líders religiosos per incidir en l’àmbit governamental, per tal de contribuir en la construcció un món millor. I per fer-ho patent, es va emetre i signar la Declaració de la 10ª Assemblea de Religions for Peace.