Home Últimes Notícies IV Trobada Interreligiosa de Joves d’AUDIR

IV Trobada Interreligiosa de Joves d’AUDIR

El periodista David Casals publica al diari Catalunya Religió l’article “Joves que s’impliquen a favor de la convivència”. Es tracta d’una publicació sobre la “IV Trobada Interreligiosa de Joves” que va tenir lloc el darrer dissabte 24 de maig a la seu d’AUDIR.

Aquesta va ser la quarta edició d’una sèrie de trobades de diàleg interreligiós de joves que AUDIR porta realitzant des de 2010. En aquesta ocasió el tema de la trobada va ser el de mecanismes i iniciatives per fomentar la convivència entre persones i tradicions religioses diferents.

L’assistència va ser de 29 participants de tradicions religioses diferents i també de confesions no religioses. Les tradicions presents a la trobada van ser: islam, cristianisme catòlic, ortodox i protesant, budisme, sikhisme i confesions no religioses (ateus i agnòstics). La trobada va comptar també amb la dinamització de treballadores i voluntaris d’AUDIR així com amb la participació de la Xarxa BCN Antirumors i la Nave Va que van oferir un taller de teatre antirumors molt interessant.

 Els joves van presentar diferents projectes i/o activitats que s’estan duent a terme des de les seves comunitats per a afavorir el diàleg i la convivència: Tea and talk (Església Adventista) Projecte Tamunt (Associació per a la Cooperació, la Interacció Social i la Interculturalitat), Projectes diversos de la Joventut Minhaj Ul Quran, Espai Interreligiós (Fundació Migra Studium), Coral (Comunitat Forjadores de vida) .

Així mateix, la Xarxa Antirumors de Barcelona va presentar la seva iniciativa com a projecte que promou la convivència des de l’àmbit institucional (Ajuntament de Barcelona).

Des d’AUDIR valorem molt positivament aquesta trobada i considerem que va ser molt profitosa. Esperem que en pugui haver moltes més i tan gratificants o més que aquesta!

Podeu llegir més sobre la trobada a l’article d’en David Casals:  http://www.catalunyareligio.cat/articles/57714

Leave a Reply