Jornades sobre la interdependència entre tècnica i religions per la supervivencia humana i del planeta

AUDIR, membre fundador de la United Religions Initiative, organitzarà la propera tardor unes Jornades sobre tecnociència, ecologia i diversitat religiosa amb la voluntat de mostrar que la tecnociència i les tradicions religioses i espirituals han de col·laborar per la supervivència i el bé de la humanitat.

Les Jornades tindran lloc el 26 d’octubre i el 9 de novembre del 2023 a la seu d’AUDIR (c/ Lledó 11, Barcelona) i en format híbrid (presencial i en línia).

El  programa inclou la participació de pensadors i activistes del món tecnocientífic i de persones de referència de les principals tradicions religioses i espirituals.

Les sessions

Es faran tres sessions: la primera, centrada especialment en l’àmbit tecnocientífic: Els desafiaments actuals de les tecnociències per a l’espècie humana i el planeta; la segona, centrada en referents de tradicions religioses i espirituals, es dedicarà a La visió de la ciència i la tecnologia des de la diversitat religiosa; finalment la darrera sessió, centrada en el diàleg i intercanvi fecund i propositiu entre l’àmbit tecnocientífic i les religions, es dedicarà a Els fonaments de les societats del coneixement d’acord amb la qualitat humana i la naturalesa.

AUDIR té una àrea de treball consolidada que es dedica a la Crisi climàtica, tecnociència i espiritualitat. A més, des del 2002 compta amb un Grup de Diàleg Interreligiós (GDI) centrat en la temàtica ecològica i  la crisis climàtica i l’any 2022 es va celebrar amb èxit la Jornada sobre diversitat religiosa, emergència climàtica i discurs de l’odi.

Per sensibilitzar i difondre les Jornades, AUDIR ha el·laborat diversos podcasts que podeu consultar al  canal YouTube al llarg dels propers mesos. El contingut de la web sobre les Jornades s’anirà actualitzant.

La inscripció a les jornades és lliure i s’obrirà a partir de septiembre.

Jornades finançades per: