Grup de diàleg interreligiós del Barri de Gràcia
5.1 Origen
- Es constitueix el 5 de juliol del 2017.
5.2 Coordinació del grup
- Quim Cervera, Emili Egea i Lourdes Fargas
5.3 Tradicions i conviccions presents al grup
- Budistes – Islam – Esglésies cristianes Evangèliques – Assemblea de Germans – Fe bahà’í – Hinduistes – Federació de famílies per la Unitat i Pau mundials – Esglésies i comunitats cristianes catòliques.
- Tradicions que de moment no han participat, però mostren interès i voluntat: altres budistes – Testimonis de Jehovà – Sinagoga Beth Shalom – altres esglésies Evangèliques – Església Evangèlica Local (joves) – Església de Filadèlfia – Església Baptista de Gràcia – Esglésies i altres comunitats cristianes catòliques.
- La participació dels membres del grup té diferents graus de regularitat pel què fa a l’assistència. S’està pendent incorporar les comunitats amb les que s’ha contactat i encara no han participat de cap de les trobades. Cal anar construint i consolidant el grup.
5.4 Objectius
- Enviar una carta de presentació a les comunitats i visitar-les.
- Formar, ampliar i consolidar el grup – Conèixer les diferents comunitats que formen el grup i els seus membres participants – Generar vincles de confiança.
- Explicar el projecte d’AUDIR (promoció de grups de diàleg interreligiós als barris – Conèixer el concepte de diàleg interreligiós .
- Compartir la realitat de la zona – Promoure activitats conjuntes i, quan sigui possible, relacionar-les amb la vida social del barri.
5.5 Metodologia
- Prèviament es feu un treball de camp exhaustiu, contactant amb les comunitats i entitats presents al barri via e.mail.
- Es visità el màxim nombre possible de comunitats religioses presents al barri (20). Es feren fitxes amb les dades de les comunitats visitades.
- A les primeres reunions es presentaren les persones, tradicions i comunitats més representatives i es resolgueren i eliminaren dubtes, estigmes i prejudicis.
- S’envià prèviament un ordre del dia i es feu acta de cada reunió.
5.6 Activitats realitzades
- Diverses activitats proposades, tant des de la coordinació del grup com de les mateixes comunitats.
- Acords sobre com cal tirar conjuntament endavant aquelles accions que visibilitzin i normalitzin el fet religiós i conviccional en el barri i que col·laborin a una millor convivència, com visitar-se entre les comunitats
- Pel què fa a les diverses formes de realitzar aquestes visites s’opta per:
- Invitar-se mútuament a les celebracions i actes que cada comunitat realitzi i desitgi invitar les altres.
- Fer una jornada de portes obertes i, sempre que la comunitat ho cregui convenient, inviti les altres.
- Donar-se a conèixer al barri (cine-fòrum, un sopar-trobada festiu, un acte interreligiós obert al barri…)