Grup de diàleg interreligiós de La Marina
3.1 Origen
- El grup es constitueix el 15 de desembre del 2016.
- Prèviament, es feu un treball de camp exhaustiu contactant i visitant el màxim nombre possible de comunitats religioses presents al barri.
- Les visites – entrevistes a les 6 comunitats del barri- es van fer l’any 2016 i es guarden les fitxes amb les dades de cadascuna.
3.2 Coordinadors del Grup:
· Quim Cervera i Emilio Egea.
3.3 Tradicions i conviccions presents al grup
- Les comunitats que han participat activament i regular al grup són:Oratori musulmà Dar Al-Quran – Comunitat Baháí – Saló del Regle dels Testimonis de Jehovà – Les Parròquies Catòliques de Mare de Déu de Port i Sant Bartomeu.
- Darrerament s’hi ha incorporat : l’ Església Cristiana: “Jesucristo, Manantiales de vida eterna”.
- Es manté relació amb : El Movimiento Misionero Mundial, L’ Església Evangèlica de Filadèlfia., L’ Església Cristiana Evangèlica xinesa.
- La majoria de comunitats religioses participen del grup de diàleg interreligiós.
- Han deixat de venir els Testimonis de Jehovà.
- Està pendent incorporar la Parròquia de Sant Cristòfol, i l’ Església Evangèlica Centro Cristiano Kairós.
3.4 Objectius principals
- Com a grup: Ampliar-lo – Conèixer les diferents comunitats que formen el grup i els membres participants – Generar vincles de confiança – Fomentar l’autonomia del grup i identificar els rols.
- Com a grup de diàleg interreligiós format per diverses tradicions: Conèixer el concepte de diàleg interreligiós – Conèixer les diferents tradicions presents al grup.
- En relació al territori: Compartir la realitat de la zona – Promoure activitats conjuntes i, si fos possible, que estiguin relacionades amb la vida social del barri.
3.5 Metodologia
- Recerca de les comunitats existents a la zona.
- Presa de dades de contacte de persones i comunitats..
- Difusió d’una carta de presentació d’AUDIR i del seu projecte, amb una petició de reunió.
- Contactes amb persones o entitats que podien aportar informació o fer de pont amb altres comunitats, i s’ha assistit a celebracions de comunitats.
- Realització d’una reunió amb la comunitat per explicar més àmpliament el projecte i prendre dades de la comunitat. Visites als centre de culte.
- Superada aquesta fase, el grup es va constituir en una primera reunió.
3.7 Activitats
- Les accions realitzades: Escriure una nota sobre l’existència del grup a la revista del barri – Anar a la ràdio del barri a explicar què és i què realitza el grup de diàleg –
- Accions en projecte: S’han anat proposant activitats, tant des de la coordinació del grup com des de les mateixes comunitats que han compartit les celebracions i activitats diverses, com per exemple.
- Un treball a les escoles del barri per conèixer la seva diversitat religiosa i la del país – Visitar-se mútuament entre comunitats -Realitzar una exposició sobre les diverses tradicions religioses i conviccions – Participar d’alguna festa o fira d’entitats del barri, presentant-se com a grup de diàleg interreligiós i proposant, per part de cada comunitat, algun taller o activitat – Connectar amb les entitats que tinguin un pes específic al barri – Proposar muntar un estan sobre diversitat religiosa, aprofitant una fira o una festa del barri – Connectar amb entitats que tinguin un pes específic al barri.
- S’està madurant la manera de vincular-se com entitats religioses i com a grup de diàleg interreligiós a les Taules de Participació del barri.