«Avui parlem de creure» pòdcasts sobre la pluralitat religiosa a Catalunya

La Direcció General d’Afers Religiosos i AUDIR, presentem una sèrie de 24 pòdcasts en català amb l’objectiu de donar a conèxier la pluralitat de religions que conviuen a Catalunya i les diferents comunitats que la componen.

Un material que oferim als mitjans de comunicació radiofònics, amb el convenciment que el coneixement de les diferents tradicions religioses contribueix a garantir la llibertat religiosa i de consciència així com també la convivència de les diferents esglésies, confessions i comunitats religioses.

‘Avui parlem de creure’, consta de 24 podcasts dedicats a 12 tradicions. A cada tradició religiosa se li dediquen dos capítols, un primer on es parla de la seva realitat, reptes i presència actual a la societat catalana i un segon més centrat en el lèxic i on s’aprofundeix en algunes de les paraules clau de cada tradició.

Religions presentades:

Taoisme i Confusionisme, Sikhisme, Esglésies cristianes protestants, Església cristiana ortodoxa, Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, Judaisme, Islam, Hinduisme, Catolicisme, Budisme, Fe Bahá’í, Església Adventista del Setè Dia.

La presentació va a càrrec del periodista i escriptor Dídac Lagarriga.

L’objectiu dels podcasts és facilitar als mitjans de comunicació radiofònics una eina que aporti coneixement sobre les diferents tradicions religioses, ajudi a difondre el vocabulari de les diferents confessions i incentivi l’ús del català en l’àmbit d’aquestes comunitats i en el conjunt de la societat. Al mateix temps, la difusió d’aquests continguts també pot contribuir a trencar tòpics i estereotips sobre les tradicions religioses i a prevenir els discursos de l’odi.

Trobareu els podcasts en aquest enllaç: https://audir.org/podcast/