El pase de diapositivas requiere JavaScript.

El projecte Constructors de Ponts és un projecte innovador que té com a principal objectiu l’apoderament i l’educació en valors de joves de diferents tradicions religioses i conviccions no religioses de Catalunya. Mitjançant una metodologia pionera, aquest projecte vol dotar els joves d’una sèrie d’eines que els permetin valorar-se a si mateixos i les seves capacitats, així com la diversitat cultural, religiosa i conviccional que existeix en el seu barri o en la seva ciutat.

El projecte Constructors de Ponts sorgeix d’un projecte iniciat a l’Argentina el 2009 i que ha tingut continuïtat en el temps (per a més informació consulteu la secció “El projecte a Argentina”). El projecte consta de diferents fases en les que destaquen:
Fase formativa: Dinàmiques formatives en que es treballaran de forma específica temàtiques com: diversitat cultural i religiosa, convivència, prejudicis i estereotips, intolerància i altres. Així mateix es proveirà formació sobre disseny i implementació de projectes socials. Per portar a terme aquestes formacions, es comptarà amb la col·laboració d’altres institucions publiques i ciutadanes (administracions, ONGs i associacions ciutadanes) permetent una comunicació constructiva entre diferents actors de la nostre societat.
Fase de disseny i implementació de petits projectes de desenvolupament comunitari (en grups interconviccionals): Els i les joves dividits per grups podran dissenyar i posar en marxa un petit projecte que els sembli que pugui tenir un impacte positiu en el seu entorn. El projecte pot ser de molts tipus: social, artístic, educatiu etc. Per tal de poder posar en marxa aquest projecte cada grup comptarà amb una petita subvenció i el suport d’un educador/a.
Presentació i difusió dels projectes: Una vegada dissenyats i implementats els projectes es farà una sessió de presentació dels mateixos, a la que es convidaran diferents entitats, comunitats religioses i institucions. Per tal de difondre les diferents activitats del grup es faran servir també les xarxes socials.
Aquest procés anirà acompanyat de trobades de suport per compartir les experiències i les dificultats del procés. Tots els i les joves participants obtindran un diploma acreditatiu de les formacions rebudes i la participació en el projecte. Visiteu la nostra web.

Si esteu interessats en participar escriviu a: a.tarroc@audir.org

En conveni amb l’Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de:obra social la caixabcn-patrocinador

Share

Projecte: Constructors de ponts

Discussion

Leave A Reply

Translate »