FORMADORS

 

 


Francesc Torradeflot
, Doctor en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya, llicenciat en història de les religions per la Universitat Catòlica de Lovaina, llicenciat en filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser copresident de programa del IV Parlament de les Religions del Món celebrat dins del Fòrum de les Cultures. És professor i investigador del Centre d’Estudis de les Tradicions Religioses (CETR). Actualment és secretari de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós. Ha estat durant 15 anys cap del Departament de Diversitat i Diàleg Interreligiós d’Unescocat - Centre UNESCO de Catalunya. Ha estat assessor dels programes de gestió de la diversitat religiosa en una desena de municipis catalans. És coordinador de la Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós, que convoca el Parlament Català de les Religions, i de la Xarxa Internacional sobre Mediació i Religions en Zones Urbanes. Ha publicat diversos llibres i nombrosos articles sobre diàleg interreligiós, diversitat religiosa, teologia de les religions i drets humans i diversitat religiosa. Imparteix regularment cursos de diversitat religiosa i diàleg en centres d’estudis especialitzats i en universitats.

 

  Pilar Claret i Nonell, Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona, llicenciada en Ciències Religioses per l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona amb una tesina sobre el Bardo Thodol. És també Ajudant Tècnic Sanitari, amb l’especialitat de Fisioteràpia per la Facultat de Medicina de Barcelona. Té estudis musicals (piano) per l’Escola de Municipal de Música de Barcelona. Professora de batxillerat de llengua i literatura durant 23 anys, va ser directora del CEVRE de la Unió de Religiosos de Catalunya durant 9 anys. Ha estat coordinadora de programes d’AUDIR durant 6 anys. Actualment és vicepresidenta de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós.

 

  Elisabeth Lheure va estudiar Dret Públic a la Universitat Paris V i Orléans (França) i un postgrau en Sciences-Politiques a Paris (preparation Cadre d'Orient). Col·labora des de 1999 amb l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, en diferents projectes relacionats amb el diàleg interreligiòs (IV Parlament de les Religions del Món 2004 a Barcelona; coordinació del Grup Inicial d’AUDIR i del grup de diàleg de dones de Badalona; programa "Diàleg Ciutadà entre Creences i Conviccions” a Badalona; coordinació de diferents grups de diàleg en diversos centres penitenciaris de Catalunya; etc.; exposicions sobre la diversitat religiosa; cicle “rutes espirituals”; edició catalana i castellana del calendari interreligiós; i publicacions de la Caixa sobre diversitat religiosa i salut). Actualment representa a AUDIR en la IRU (Iniciatives de les Religions Unides) i és la secretària del comitè executiu de l’IRU-Europa i membre del Consell Global de la IRU Internacional en representació d’AUDIR. Elisabeth-Attar Lheure és també coordinadora de l'Assemblea Espiritual Bahá'í de Barcelona.

 

  Clara Fons i Duocastella, Llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2006. Coordinadora de projectes de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós. Directora de la revista "Dialogal", publicació en català que posa en valor la diversitat de creences religioses i, en general, la dimensió espiritual de l'ésser humà; directora també de la versió de la revista en castellà: "Dialogales". Membre d'ISOR-Investigacions en Sociologia de la Religió. Ha coordinat i format part de l’equip de treball de diversos projectes monogràfics, tant centrats en la diversitat religiosa catalana com específics de l’Església catòlica. La confecció i divulgació del Mapa Religiós de Catalunya, finançat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, ha estat una de les seves principals dedicacions en l'àmbit de la recerca. Ha dirigit documents audiovisuals destinats a comunicar la diversitat religiosa, i ha publicat diversos llibres i articles divulgatius sobre la temàtica.

 

   

Altres formadors

Col·laboren amb nosaltres puntualment professors externs membres de l’AUDIR o vinculats amb l’Associació com ara Cristina Monteys, Nadia Ghulam, Silvia Cedó, Quim Cervera, Jordi Puig, Mustapha Aoulad, Said Karam, Francesco Conte o Marga García entre d’altres. En determinades ocasions col·laborem amb la Direcció General d’Afers Religiosos i convidem als seus tècnics qualificats (Joan Gómez, Agustí Iglesias i Anna Massallè) als nostres cursos.

Translate »